Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Roeivereniging Leerdam organiseert de 36e Lingebokaal.
• Roeivereniging Leerdam organiseert de 36e Lingebokaal.

Lingebokaal RVL alweer toe aan 36e editie

  •   138 keer gelezen   Sport

LEERDAM • Roeivereniging Leerdam houdt komende zaterdag 11 november de Lingebokaal. Het is alweer de 36e keer dat de vereniging dit evenement organiseert.

Deze achtervolgingswedstrijd over zes kilometer start in Kedichem en de finish ligt bij de roeivereniging aan de Lingedijk in Leerdam. De wedstrijd trekt al jaren vele roeiers uit heel Nederland die met heel veel plezier komen roeien op de mooie Linge.

Volle snelheid
De ploegen moeten eerst 'oproeien' naar Kedichem om vervolgens achter elkaar op volle snelheid naar Leerdam terug te roeien. Er wordt in drie blokken gestart om half 10, half een en kwart over drie. Ongeveer 20 minuten later finishen de eerste boten bij de roeivereniging.

De categorieën waarin gestart wordt, zijn de achten, vieren, tweeën en de skiff. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om de roeiers te komen aanmoedigen bij de roeivereniging of anders op een gezellige en ontspannen manier kennis te maken met de roeisport.

Meefietsen
Onder het genot van muziek, een hapje of drankje kunnen de toeschouwers de roeiers zien vertrekken en zien aankomen. Wie op de fiets komt, kan ook meefietsen over de dijk tussen Kedichem en Leerdam. "Niets is mooier dan roeien op de Linge", aldus de enthousiaste organisatoren.

Meer informatie is te vinden op de site van de roeivereniging www.rvleerdam.nl

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK