• Fabio Jakobsen tekent binnenkort een profcontract.
• Fabio Jakobsen tekent binnenkort een profcontract.

Profcontract voor wielrenner Fabio Jakobsen

Sport 969 keer gelezen

HEUKELUM • Een dezer dagen zal wielrenner Fabio Jakobsen bekend maken voor welke ploeg hij volgend seizoen zal rijden.

Maandagavond tijdens de wielerronde van Noordeloos was de Heukelumse sprinter wel aanwezig, maar niet in zijn wieleroutfit.

"Mijn coach Peter Schep vond het beter om niet te starten en mij volledig voor te bereiden op het EK in Denemarken (van 2 tot en met 6 augustus in Herning –TS). Ik vond dat wel jammer, ik had namelijk graag gereden in Noordeloos", aldus Jakobsen bij aanvang van de start van de Ronde. 

"Maar ik moet eerlijk zijn, het is verstandiger om vanavond toe te kijken. De bergetappe van afgelopen zaterdag in Tour Alsace, waar ik mijn sprinterskilo's naar boven moest rijden, was zwaar. De arbeid betaalde zich overigens wel uit, want zondag sprintte ik naar winst in de laatste etappe."

Gehuldigd
Jakobsen werd in Noordeloos gehuldigd door zijn vereniging Jan van Arckel met zijn tweede kampioenschap op rij bij de Beloften.

Hij is daarmee de eerste renner in de historie van de KNWU die dat deed. Niet alleen die prestatie viel op, maar ook andere overwinningen zoals in de Ster van Zwolle, de profronde van Noord-Holland  en Rund um den Finanzplatz in Frankfurt.

Het wordt dan ook zijn laatste jaar voor SEG Racing Academy. Jakobsen is rond met zijn nieuwe toekomstige werkgever. "Maar ik mag nog niet zeggen voor wie ik ga rijden, dat moet de ploeg zelf doen."

Een tipje van de sluier wilde de inwoner van Heukelum wel oplichten. "Het is in ieder geval een formatie, die verstand van sprinten heeft..."

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden