Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Fabio Jakobsen tekent binnenkort een profcontract.
• Fabio Jakobsen tekent binnenkort een profcontract.

Profcontract voor wielrenner Fabio Jakobsen

  •   keer gelezen   Sport

HEUKELUM • Een dezer dagen zal wielrenner Fabio Jakobsen bekend maken voor welke ploeg hij volgend seizoen zal rijden.


Maandagavond tijdens de wielerronde van Noordeloos was de Heukelumse sprinter wel aanwezig, maar niet in zijn wieleroutfit.

"Mijn coach Peter Schep vond het beter om niet te starten en mij volledig voor te bereiden op het EK in Denemarken (van 2 tot en met 6 augustus in Herning –TS). Ik vond dat wel jammer, ik had namelijk graag gereden in Noordeloos", aldus Jakobsen bij aanvang van de start van de Ronde. 

"Maar ik moet eerlijk zijn, het is verstandiger om vanavond toe te kijken. De bergetappe van afgelopen zaterdag in Tour Alsace, waar ik mijn sprinterskilo's naar boven moest rijden, was zwaar. De arbeid betaalde zich overigens wel uit, want zondag sprintte ik naar winst in de laatste etappe."

Gehuldigd
Jakobsen werd in Noordeloos gehuldigd door zijn vereniging Jan van Arckel met zijn tweede kampioenschap op rij bij de Beloften.

Hij is daarmee de eerste renner in de historie van de KNWU die dat deed. Niet alleen die prestatie viel op, maar ook andere overwinningen zoals in de Ster van Zwolle, de profronde van Noord-Holland  en Rund um den Finanzplatz in Frankfurt.

Het wordt dan ook zijn laatste jaar voor SEG Racing Academy. Jakobsen is rond met zijn nieuwe toekomstige werkgever. "Maar ik mag nog niet zeggen voor wie ik ga rijden, dat moet de ploeg zelf doen."

Een tipje van de sluier wilde de inwoner van Heukelum wel oplichten. "Het is in ieder geval een formatie, die verstand van sprinten heeft..."

Theo Sprong

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier