Logo hetkontakt.nl/leerdam
Fabio Jakobsen eerder dit seizoen in de Arno Wallaard Memorial (foto: Rick den Besten)
Fabio Jakobsen eerder dit seizoen in de Arno Wallaard Memorial (foto: Rick den Besten)
met filmpjes

Fabio Jakobsen wéér Nederlands kampioen bij de beloften

  •   keer gelezen   Sport

MONTFERLAND/HEUKELUM • Fabio Jakobsen uit Heukelum is zaterdagmiddag rond de klok van half 1 voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen wielrennen op de weg bij de beloften geworden.


De voor SEG Racing koersende Jakobsen, die ook nog altijd lid is van RC Jan van Arckel, maakte in en rond Montferland deel uit van de beslissende kopgroep van vier renners. In de sprint onderstreepte hij zijn klasse door zijn concurrenten er met afstand op te leggen. De Friezen Stef Krul en Hartthijs de Vries (eveneens SEG) eindigden als tweede en derde.

Fabio Jakobsen, één van de grootste Nederlandse wielertalenten van dit moment, won eerder dit seizoen onder meer al de Ster van Zwolle, de Ronde van Noord-Holland en een etappe in de Ronde van Normandië.

Mede door de stevige wind was er sprake van een zwaar NK over 165 kilometer. Bas Ottevanger (Groot-Ammers) streed lang in een kopgroep die het wedstrijdbeeld bepaalde. Op twee ronden voor het einde moest hij deze groep laten gaan. Ottevanger stapte moegestreden af.

(later meer)

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier