Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De opening van sporthal De Wiel was een belangrijk moment in de WHV-geschiedenis.
• De opening van sporthal De Wiel was een belangrijk moment in de WHV-geschiedenis. (Foto: Peter Verbeek )

WHV houdt jubileum om trots op te zijn

  •   keer gelezen   Sport

ASPEREN • Volleybalvereniging WHV uit Asperen bestaat zaterdag 8 juli 60 jaar. De vereniging wil dit vieren met leuke activiteiten voor jong en oud.


"We wilden alle leden en oud-WHV-ers bij dit jubileum betrekken. Juist om die reden zijn we al vroeg begonnen met de voorbereiding", vertelt voorzitter Olaf van Arkel die met de broers Stefan en Sander Arp aan de slag ging.

Trots
"Het thema is dat we allemaal 'trots' kunnen zijn op onze club. De maatschappij lijkt steeds vluchtiger te worden en de binding met een vereniging minder. Daar willen we een tegenwicht aan bieden. We zijn trots op onze club en onze teamgenoten."

De organisatoren hebben de leden volop betrokken bij het programma. "We hebben een jaar geleden ideeën verzameld. Eind 2016 is er een enquête geweest om te kijken waar het meeste animo voor bestond."

"Vanaf januari zijn we begonnen met de uitwerking van de ideeën. Er zijn zo'n twintig leden betrokken bij de organisatie van de activiteiten die ook andere leden en ouders stimuleren om mee te doen en er een succes van te maken."

Programma
Al met al is er een programma in elkaar gedraaid dat klinkt als een klok. Het begint met het '60 jaar WHV toernooi' in Sporthal De Wiel op woensdag 14 juni. Het toernooi begint om 19:30 uur.

De volgende activiteit is het CMV-kamp in sporthal De Wiel op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni. "Voor de CMV tot en met C-jeugd organiseren we een kamp met gezellige en leuke activiteiten. De jeugd gaat overnachten in de sporthal en zaterdagochtend mogen zij als eerste gebruik maken van het blacklight."

Blacklight
Zaterdag 24 juni wordt het Blacklight toernooi in De Wiel gehouden. Die middag worden er open toernooien georganiseerd voor jeugd en senioren. Iedereen uit de omgeving kan in het donker volleyballen met fluorescerende netten, ballen en lijnen. 's Avonds is er een onderling WHV toernooi.

Op vrijdag 7 juli viert WHV haar 60-jarig bestaan. "We willen dit ondanks de vakantie vieren op de echte dag met een BBQ bij Cafe-Cafetaria De Wiel." Inloop vanaf 18:30 uur.

Reünie en museum
Zaterdag 16 september staat er een reünie in het WHV-museum in café-cafetaria De Wiel op het programma. "Een week voor de start van het seizoen willen we oefenwedstrijden in onze nieuwe sporthal organiseren en een tijdelijk museum inrichten om de geschiedenis van WHV te beleven."

"We vragen iedereen om oude spullen, foto's en filmmateriaal te verzamelen om die dag met leden en oud-leden, oud-trainers en oud-bestuursleden terug te blikken op 60 jaar WHV."

Diezelfde dag is er een groot XXL-feest in de sportkantine. "Hiervoor worden alle oud-leden, familie en andere gebruikers van de sporthal uitgenodigd. Het is lastig om alle contactgegevens van oud-WHV-ers te achterhalen. We hopen dat oud-WHV-ers elkaar informeren over deze evenementen."

Op de website van WHV staat een aparte pagina met alle informatie over het komende jubileum.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier