Afbeelding

Voedselbank Leerdam neemt koelbus in gebruik

Algemeen 89 keer gelezen

LEERDAM • Sinds kort kan de Voedselbank Leerdam haar versproducten veilig transporteren dankzij de aanschaf van een tweedehands koel- en vrieswagen. Daarmee is de voedselveiligheid gegarandeerd en kan de Voedselbank ook terecht bij retailers die hun vers- en diepvriesproducten alleen kunnen weggegeven aan Voedselbanken die voldoen aan deze criteria.

Gert Schut, voorzitter van het bestuur, ontving donderdag een cheque van 20.000 euro van Rabobank Ablasserwaard Vijfheerenlanden. De cheque werd overhandigd door Theo Witjes en Carin van Huet, respectievelijke ledenraadslid en directievoorzitter. Coördinator Martine Visser gaf het gezelschap een rondleiding door de voedselbank en vertelde over het unieke winkelconcept. "Dit concept helpt ons om onze deelnemers te laten ervaren dat ook zij ertoe doen", vertelt Martine Visser. "We vinden het belangrijk dat ze weer zelfvertrouwen krijgen." 

Carin van Huet: "Ik ben onder de indruk van het geweldige werk dat jullie hier verrichten. Dankzij jullie kunnen elke week weer ruim vijftig gezinnen een gezonde maaltijd op tafel zetten. En is er weer perspectief op een schuldenvrij bestaan."

Ook de Lions Leerdam, Kleurrijk Wonen, Kringloop Leerdam, Kleyn Vans, Van Baren Stichting en de Vrienden van de Voedselbank hebben een belangrijk aandeel gehad in de aanschaf van de koel- en vrieswagen.

Vanuit het Coöperatiefonds ondersteunt Rabobank Alblasserwaaard Vijfheerenlanden economische, maatschappelijke, duurzame of culturele projecten die een uniek en eenmalig karakter hebben of een financiële impuls nodig hebben voor een goede start.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden