• De heren van WHV zijn nog steeds ongeslagen.

Heren WHV blijven ongeslagen

Sport 166 keer gelezen

ASPEREN • Ook de vijfde wedstrijd van het seizoen werd door de heren van WHV in winst omgezet.

Tegenstander was Wik Groot-Ammers. Hoewel WHV niet groots speelde, waren de heren met name boven de 20 net wat scherper en productiever dan de tegenstander.

Dankzij de 1-3 overwinning staat WHV op de tweede plaats achter Sliedrecht Sport dat pas drie sets verloor in zes wedstrijden. Zaterdag staat de confrontatie tegen Sliedrecht op de agenda. WHV mag in eigen huis proberen Sliedrecht de eerste nederlaag van dit seizoen toe te brengen.

Op gang komen
De Asperense volleyballers moesten in de eerste set even op gang komen. Met name aanvallend hadden de heren moeite om langs de blokkering van WIK te komen. Daarnaast lieten de Asperense mannen wat steekjes vallen in de verdediging.

Lopende de set kwam er langzaam meer beleving in het spel. De aanwijzingen voor het aanvalsspel van coach Mirjam Steenis werden opgevolgd en spelverdeler Niels Reder produceerde een prima servicereeks.

Zo wist WHV de stand weer gelijk te trekken en omdat de ploeg eind van de eerste set net wat doortastender was dan WIK werd deze met 23-25 gewonnen.

Soepeler
Met de 0-1 voorsprong op zak verliep de tweede set soepeler. Dankzij prima servicedruk én sterk spel van René Roth kwam WHV nauwelijks in gevaar. Met 20-25 pakte de ploeg een 0-2 voorsprong en kwam de overwinning binnen bereik.

Toch volgde er een moeizame derde set. Ook deze set startte WHV met een achterstand, maar nu duurde het erg lang voor de ploeg langszij kwam.

Pas bij een 24-21 achterstand keerde de scherpte terug. Hoewel dat aan de late kant leek, brachten prima blokkeringen van Stefan Arp en René Roth de ploeg terug in de set. In een spannende slotfase was het opnieuw WHV dat aan het langste einde trok.

Te laat
In de vierde set leek WHV het genoeg te vinden. De inhaalrace begon deze keer te laat. De vierde set ging naar de thuisclub: 1-3.