Afbeelding

Sinterklaas zet voet aan wal in Asperen

Algemeen 218 keer gelezen

ASPEREN • Er wacht Sinterklaas en zijn pieten een lange dag, komende zaterdag. Hij heeft diverse intocht in zijn agenda staan, zo komt hij zaterdag 16 november ook aan in Asperen. 

Ad Astra zal Asperen muzikaal laten weten dat Sinterklaas eraan komt. Vanaf 13:00 uur kunnen kinderen en ouders zich verzamelen bij het Dorpshuis waarna er zingend en springend naar de Waterpoort gegaan zal worden.

Rond 13:30 uur zal Sinterklaas en zijn Pieten aankomen bij de Waterpoort, waar hij verwelkomd wordt door oud-burgemeester van de gemeente Lingewaal mevrouw Van Ruijven, Cor van de Water als voorzitter van vpka en Nieuw Leven. 

Bij de Waterpoort heeft Sinterklaas de tijd om de kinderen een handje te geven, op de foto te gaan of de kinderen een liedje te zingen. De pieten hebben de zakken weer gevuld met pepernoten en willen ook graag met alle kinderen op de foto.

Rad
Het Dorpshuis is ook open vanaf 13:30 uur en zodra er voldoende mensen aanwezig zijn zal het rad van avontuur draaien, waarbij vele mooie speelgoedprijzen te winnen zijn. Sinterklaas wordt rond 14:00 uur in het Dorpshuis verwacht. Ook in het Dorpshuis heeft Sinterklaas alle tijd om met de vele kinderen op de foto te gaan, een liedje met ze te zingen of misschien wel het verlanglijstje in ontvangst te nemen.

De intocht in Asperen wordt sinds jaar en dag georganiseerd door kleindierenvereniging Nieuw Leven uit Asperen. Enkele bestuursleden van de vereniging misten destijds een Sinterklaasintocht in Asperen en zijn hiermee gestart. Deze traditie is altijd doorgezet door de vereniging. 

De afgelopen jaren wordt het bestuur van de vereniging ondersteund door een Sinterklaascomité. Het Sinterklaascomité verzorgt in het Dorpshuis diverse activiteiten om de intocht. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken, iets lekkers maken en mooi versieren en er zijn diverse knutselactiviteiten. Ook komt er een echte ballonkunstenaar om kinderen te voorzien van een mooie ballon. 

Sinterklaas komt ook graag bij de kinderen thuis. Meer informatie hierover: info@nieuwlevenasperen, www.nieuwlevenasperen.nl of op de facebookpagina's van Nieuw Leven Asperen of Sinterklaas Asperen. 
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden