Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Bloembollen planten in Enspijk

Algemeen 87 keer gelezen

ENSPIJK • In Enspijk en Chapeau Kinderwerk heeft een leefbaarheidsbudget bij de gemeente aangevraagd voor het project 'Bloemrijk Enspijk', oftewel Enspijk verfraaien met bloemen in de openbare ruimte. Het gevraagde geld is inmiddels toegekend.

"Dus we kunnen nu verspreid door het dorp bloembollen gaan poten en 'wildebloemenbermen' maken, zodat er zo lang mogelijk in het jaar van te genieten valt voor iedereen. Mooi meegenomen: dit levert een goede bijdrage aan de biodiversiteit. We helpen zo bijen, vlinders, vogels, en... hopelijk helpt het ook het probleem met de eikenprocessierups onder de duim te houden", zo laat Mooi Wonen Enspijk weten.

Omdat de organisatie dit voorjaar al graag op enkele plekken bloemen willen zien bloeien, worden in de komende weken, vóór het echt gaat vriezen, al duizend bloembollen geplant. Deels met kinderen van de BSO, maar ook tijdens een middagje met bewoners.

Daar zijn wel wat helpende handen bij nodig. Wie mee wil denken over geschikte locaties, soorten en kleuren bloemen, mee wil helpen poten of op een andere manier een bijdrage wil leveren kan dat laten weten aan Marjolein den Hartog via een privéberichtje op 06-22130296 of via marjolein@kissmyarts.nl.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden