Afbeelding
Foto: ingimage

Geen verhoging toeristenbelasting in West Betuwe

Algemeen 142 keer gelezen

WEST BETUWE • De verhoging van de toeristenbelasting met 45 procent in de gemeente West Betuwe is van de baan. De gemeenteraad ging donderdagavond unaniem akkoord met een amendement van de coalitiepartijen Dorpsbelangen, ChristenUnie, SGP en Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe (LLBWB) om deze forse lastenverhoging terug te draaien.

"Deze ombuiging komt voor onze fractie echt uit de lucht vallen", zei fractievoorzitter Fred Temminck van de ChristenUnie tijdens de behandeling van de begroting 2020. De gemeente heeft volgens hem juist als speerpunt gekozen voor het bevorderen van kleinschalig toerisme en recreatie. "De gemeente wil een gastvrije en groene gemeente zijn." Dat botst volgens Temminck met een verhoging van het tarief.

De coalitiepartijen werd via een motie wel verzocht om te onderzoeken of de tarieven kunnen worden gedifferentieerd naar verblijfstype. Deze motie mocht eveneens op steun van een meerderheid van de raad rekenen. De toeristenbelasting weegt volgens de indieners zwaarder voor een Bed&Breakfast dan voor een luxe hotelovernachting. Het college wordt ook verzocht om het aanbod van recreatie en toerisme categoriaal in beeld te brengen met de daarbij behorende gebruiksaantallen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden