Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Herwijnse fruitteler maakt bezwaar tegen komst woonwagenkampje

Algemeen 970 keer gelezen

HERWIJNEN • Fruitteler Piet Pannekoek in Herwijnen is fel gekant tegen de komst van een klein woonwagenkampje aan de Basil Scarfflaan. De woonwagens komen te staan op zo'n twintig meter van zijn perenboomgaard. 

Pannekoek is bang dat de toekomstige bewoners straks tumult zullen maken tegen het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen door het fruitbedrijf. "Hoewel spuiten niet zoveel kwaad kan, hebben mensen toch het idee dat ze er ziek van worden", zei Pannekoek dinsdag tijdens een inspraakreactie.

De kans is best groot dat die bewoners straks bij de rechter ook nog gelijk krijgen, zo is zijn grote angst. Want bij rechtelijke uitspraken wordt tot nu toe een minimale afstand van 50 meter tot de perceelgrens van fruitbedrijven gehanteerd. Mochten de plannen toch doorgaan, dan overweegt Pannekoek de gemeente volledige verantwoordelijk te stellen voor eventuele schadeclaims. 

Het college zegt in het raadsvoorstel dat in uitzonderingsgevallen wel degelijk kan worden afgeweken van die strenge minimale afstand van 50 meter. "Tussen de projectlocatie en de boomgaard is een dubbele wintergroene windhaag aangeplant die de drift van het spuiten met gewasbeschermingsmiddelen tegengaat."

De gemeenteraad van West Betuwe neemt op dinsdag 24 september een besluit over de komst van de twee woonwagens.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden