• Dirk Zwart peddelt voor het goede doel.
• Dirk Zwart peddelt voor het goede doel. Foto: Aangeleverd

Dirk Zwart kanoot voor Afrika

Algemeen 665 keer gelezen

ASPEREN • Dirk Zwart uit Asperen begint op 7 augustus aan een kanotocht over de Linge voor het goede doel.

Het avontuur begint die woensdag vlakbij kasteel Doornenburg. Hier ontspringt de Linge, die geldt als de langste rivier van Nederland. De kanotocht eindigt na 108 kilometer peddelen in Gorinchem.

Onderweg staan er twee overnachtingen gepland, waarvan één bij hoofdsponsor B&B Linge Lodge in Asperen.

Spannend
Volgens de inwoner van Asperen is de tocht so wie so een uitdaging, maar wordt het bij Zoelen pas echt spannend. "Daar moet ik een oversteek maken over het drukke Amsterdam-Rijnkanaal."

Dirk Zwart was al veel langer van plan om met een kano de Linge af te varen, maar werd nu écht over de streep getrokken door zijn nichtje Fleur Hasebos. "Op 14 augustus vertrekt zij voor een stage van vier maanden naar Zuid-Afrika. Door dit aan elkaar te koppelen, krijgt mijn driedaagse peddeltocht een extra mooie dimensie: het inzamelen van sponsorgeld voor Sinani."

Weeskinderen
Deze Christelijke organisatie helpt de lokale Afrikaanse Care Workers bij de opvang en scholing van wees- en andere kwetsbare kinderen. Giften worden aan dit doel besteed én aan de maaltijden voor de kinderen.

"Fleur gaat er zelf heen en kent de organisatie. Zij garandeert dat al uw euro's ten goede komen aan dit mooie project." Voor meer informatie: sinani.org.

Giften
Donaties kunnen worden overgemaakt op NL72 RABO 0304 0066 53 t.n.v. van F.I. Hasebos onder vermelding van 'Kanotocht Zuid-Afrika'.

Wie op de hoogte wil blijven van de kanotocht of de stage kan terecht op Facebook en Instagram. Zoek op #ZwartkanootvoorAfrika of stuur een mailtje naar zwartkanootvoorafrika@outlook.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden