Afbeelding

Stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg viert 20-jarig bestaan

Algemeen 173 keer gelezen

HAAFTEN • Samen met bewoners van het zorgcentrum vierde stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg dinsdag haar 20-jarig bestaan. Toen werd ook een vlag met het logo van de stichting gepresenteerd.

De vriendenstichting werd op 10 juni 1999 opgericht, met als doel extra financiële middelen te verwerven. Hierdoor kunnen ten bate van de bewoners van De Wittenberg zaken bekostigd worden die buiten het zorgbudget vallen.

Zo konden in de achterliggende 20 jaar een rolstoelbus en een duofiets aangeschaft worden, maar ook kleinere zaken, zoals bijvoorbeeld een cd-speler, boeken en dergelijke. Ook werd er bijgedragen aan de aanschaf van een Fietslabyrint en een BelevenisTafel. En binnenkort wordt een braintrainer besteld.

In 2018 is de aanleg van een belevenistuin achter het zorgcentrum gerealiseerd. Hiermee is een grote wens van De Wittenberg in vervulling gegaan.

De stichting is hiervoor afhankelijk van donaties, giften en schenkingen door particulieren, bedrijven, kerken en dergelijke. Ook hebben enkele fondsen een bijdrage geleverd.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst afgelopen dinsdag, deelde stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg ook uit. Er werden bossen chrysanten uitgedeeld voor de huiskamers en de bewoners. Lewis Flowers uit Tuil was de sponsor hiervan. 

De vriendenstichting is zaterdag 15 juni aanwezig met een kraam op de jaarmarkt in Haaften. Daar is weer de befaamde Wittenberg-kruidkoek te koop. Ook zijn er prijzen te winnen bij het enveloppenspel en bezoekers kunnen meedingen naar een goed gevulde boodschappenmand. De opbrengst van dit alles komt geheel ten goede aan de bewoners van De Wittenberg.


 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden