Afbeelding
Foto: Kinderboerderij Leerdam

Kinderboerderij van start op maandag 24 juni

Algemeen 1.758 keer gelezen

LEERDAM • Kinderboerderij Hestia's Hof gaat officieel van start op maandag 24 juni. De eerste dieren zijn inmiddels gearriveerd op het Molenpark, waaronder een 'mamaschaap' en twee lammetjes.

De afgelopen weken is achter de schermen hard gewerkt. Bij notaris Wolthuis is een stichting opgericht, waardoor de initiatiefnemers aan de slag konden met bouwvergunningen en subsidies. Ook is een goed gesprek gevoerd met Stichting Instandhouding Molens Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (SIMAV), die de molen beheert.

De Kinderboerderij in wording is vernoemd naar de in 2017 overleden dichteres en kunstenares Hestia Peek. Zij heeft zich altijd zeer ingespannen voor de komst van de kinderboerderij en heeft in haar nalatenschap ook een bedrag achtergelaten voor het goede doel. De voormalige gemeente Leerdam schonk vorig jaar een bedrag van 50.000 euro om de kinderboerderij daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Na de winter is begonnen met de aanleg van de paden, de beplanting en het hekwerk. Daarna werden de kleine opstallen en dierverblijven gerealiseerd. 

Met de komst van de kinderboerderij wordt een lang gekoesterde droom verwezenlijkt. Eerdere plannen stierven in schoonheid. Hestia's Hof wordt op niet-commerciële basis gerund en is straks gratis toegankelijk voor kinderen, volwassenen en ouderen. "Het moet een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud waar de natuurbeleving voorop staat. In de vormgeving proberen we het polderlandschap van de Vijfheerenlanden te weerspiegelen. Er komen fruitboompjes, bloemen en planten die insecten aantrekken en het Prachtlint loopt straks dwars door het park", vertelde wethouder Cees Taal vorig jaar.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne Oost.
Viaanse Sanne Oost Nederlands kampioen op onderdeel 'sprong' én seizoenskampioen Sport 17 uur geleden
• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf 112 19 uur geleden
• Het kampioensteam van De Albatros.
Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden