Afbeelding
Foto: aangeleverd

Feestelijke heropening van vernieuwd Fietsroutenetwerk Rivierenland

Algemeen 367 keer gelezen

WEST BETUWE • Het Fietsroutenetwerk in Rivierenland was na 10 jaar toe aan een vernieuwing. Het netwerk werd op het gebied van onder meer veiligheid en fietscomfort, maar ook aansluiting op de lokale horeca, onder handen genomen. In Eck en Wiel vond donderdag de feestelijke heropening plaats. 

Hierbij waren de acht gemeenten uit Rivierenland, provincie Gelderland en Uiterwaarde aanwezig. Rutger van Stappershoef was als wethouder namens de gemeente West Betuwe aanwezig. Dankzij de doorstart kan het Fietsroutenetwerk weer jaren vooruit. 

Het regionale routenetwerk is belangrijk voor West Betuwe, vinden de gemeenten. Rutger van Stappershoef vertelt: "Het is een basisvoorziening en een onmisbare schakel op recreatief gebied. Bewegen is gezond en op de fiets ervaar je onze prachtige omgeving op z'n best. Denk bijvoorbeeld aan de forten, de rivieren, kastelen en pittoreske dijkdorpen. Met behulp van de fietsknooppunten kun je eenvoudig zelf een fietstocht plannen. Maar je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes, zoals de Lingeroute en de Sterke Dijkenroute langs de Waal. Inwoners en toeristen kunnen er gebruik van maken. Door de heropening zijn we klaar voor de komende jaren."

Samenwerking
Bij dit regionale project zijn tal van partijen betrokken. Samenwerking is daarbij van belang. Rutger vervolgt: "We zijn de grootste fietsgemeente in Regio Rivierenland. Daarom zetten we ons samen met partners in voor een goed routenetwerk. Daarbij is veel aandacht voor duurzaamheid. Met name op het gebied van kwaliteit en onderhoud. De komende jaren zorgt Uiterwaarde voor het beheer. Zo blijven de routes in goede staat. We zijn erg blij dat we deze samenwerking voort kunnen zetten."

Fietsroutenetwerk
De bekende groen-witte knooppuntnummers zijn door heel Nederland te vinden. Met behulp van de borden stel je al fietsend een route samen. Het Fietsroutenetwerk in Rivierenland bestaat inmiddels 10 jaar en was toe aan vernieuwing. De Rivierenlandse gemeenten, provincie Gelderland en Uiterwaarde zijn daarom om tafel gegaan. Zij hebben het netwerk op vele punten verbeterd. Het gaat om aanpassingen op het gebied van de veiligheid, fietscomfort en ontsluiting van de plaatselijke horeca. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 7 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 9 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden