Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Huub Visscher (links) en Michel van Rossum zien de run als het visitekaartje van het Glaspark.
• Huub Visscher (links) en Michel van Rossum zien de run als het visitekaartje van het Glaspark. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

Obstacle Run op nieuw Glaspark

  •   907 keer gelezen

LEERDAM • CrossFit Leerdam, vv LRC en Hockey Club Leerdam organiseren zaterdag 22 juni de eerste editie van de Glaspark Obstacle Run. "Het wordt een geweldig spektakel dat toegankelijk is voor iedereen."

Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van Glaspark Leerdam. De contouren van de accommodatie worden met de week beter zichtbaar. Dat zorgt er wel voor dat het sportpark op dit moment veel weg heeft van een bouwput.

Familiedag
"Al jaren houdt LRC in juni een familiedag ter afsluiting van het seizoen. Nu is dat niet mogelijk, omdat het hele complex op de schop gaat. Daarom werd gezocht naar een leuk alternatief."

"Vandaar dat LRC, HCL en CrossFit Leerdam – dat vergevorderde plannen heeft om zich op het Glaspark te vestigen – besloten samen iets te organiseren", vertellen Michel van Rossum van HCL en Huub Visscher van CrossFit Leerdam.

Uitgangspunt was om een nieuw, aantrekkelijk evenement voor een breed publiek te organiseren dat ook nog eens het nieuwe Glaspark op de kaart zou zetten.

"We zijn met elkaar aan de slag gegaan en hebben gekozen voor een Obstacle Run. Elders in het land zijn dergelijke runs heel populair, in deze omgeving zijn ze nauwelijks bekend. Een uitdaging om zo'n evenement in Leerdam te introduceren."

Parcours
Voor de Obstacle Run van zaterdag 22 juni wordt een parcours van pakweg 6 kilometer aangelegd. "We starten op het hoofdveld van LRC, gaan dan naar veld twee, duiken vervolgens de weilanden in, pakken hier en daar een slootje mee, keren terug naar het sportpark en eindigen tenslotte bij het Schapenweitje."

"Het mooie is dat de aannemer toch volop bezig is, dus die helpt met de aanleg van de heuvels, bulten, gleuven en waterpartijen."

Obstakels
Op het parcours bouwt Bruggink & Rougoor – bekend van de MudMasters – tien obstakels, CrossFit Leerdam zorgt voor hetzelfde aantal hindernissen, terwijl de sportklas van het Heerenlanden College ook een obstakel verzorgt.

De hindernissen bestaan onder meer uit monkey bars, containers waarover geklommen moet worden, touwladders, zandbulten, muurtjes van verschillende hoogte, slootjes en waterpartijen.

"Het parcours en de hindernissen worden zo professioneel mogelijk neergezet", vertellen de organisatoren. Per hindernis is er een moeilijke en een makkelijke variant, zodat de run voor iedereen geschikt is, getraind of niet getraind, jong en oud.

Saamhorigheid
"Het gaat tijdens deze eerste editie niet om de tijd, we willen vooral een leuk evenement organiseren, waarbij mensen elkaar helpen en iedereen op z'n eigen niveau aan z'n trekken komt. Lekker sportief bezig zijn, lol maken, plezier beleven en saamhorigheid staan voorop", aldus Van Rossum en Visscher.

In principe legt iedere deelnemer één rondje af, maar de echte liefhebbers mogen ook twee rondjes – in totaal twaalf kilometer – afwerken. Voor de jeugd van zes tot twaalf jaar is er een eigen parcours, onder begeleiding mogen ze ook meedoen aan de 'echte' Obstacle Run.

Springkussen
Op 22 juni is er volop te eten en te drinken en ook voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten, zoals een springkussen en schminken. "Het is de bedoeling om alle bezoekers een dag lang vermaak te bieden: jeugd, tieners én volwassenen."

De dag wordt afgesloten met een feestavond. Deze avond mét DJ's en artiesten is vrij toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een gezellig feestje. Meer informatie over het programma, tickets en tijden is te vinden op de website.

Nadere informatie is te vinden op www.glasparkobstaclerun.nl

André Bijl

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten