Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com
ingezonden mededeling

GHB probleem neemt toe

  •   114 keer gelezen

GHB begint een steeds groter probleem te worden. Het aantal verslaafden neemt alsmaar toe. Het afkicken hiervan gaat niet gemakkelijk. In dit artikel komen onderwerpen aan bod die gerelateerd zijn aan het GHB probleem. Hierbij kunt u denken aan de effecten van GHB en het afkicken hiervan. Benieuwd naar dit onderwerp? Dan adviseren wij om dit artikel vooral goed door te lezen en hopelijk steekt u er nog iets van op.

Effecten van GHB
Door het gebruik van GHB creëert u een zelfverzekerd en vrolijk gevoel. Ook werkt het lustopwekkend en wordt uw libido verhoogd. Zodra er sprake is van een overdosis kan de betreffende persoon duizeligheid ervaren en daarnaast misselijk worden. een reactie hierop is vaak overgeven. Mocht degene te misselijk of duizelig worden bestaat er de kans dat hij of zij knock out gaat of in andere woorden zijn/haar bewustzijn verliest. Dit komt doordat het voorheen gebruikt werd als narcosemiddel. Het is enorm belangrijk om bij gebruik op te letten op de hoeveelheid, mocht er namelijk sprake zijn van overdosering, dan kunt u in coma raken en zou het zelfs het einde kunnen betekenen van uw leven.

Afkicken van een verslaving
Zodra u verslaafd geraakt bent aan GHB, is het een verplichting van uw lichaam om eens in de paar uur een dosis GHB in te nemen om verschijnselen van het afkicken te voorkomen. Enkele voorbeelden van afkickverschijnselen zijn: angst, zweten, slapeloosheid en trillen. De vloeistof heeft geen geur, echter heeft het wel een sterke smaak. Dit komt doordat het onder andere met gootsteenontstopper en met GBL (reinigingsmiddel voor velgen) gemaakt wordt. Om deze heftige smaak tegen te gaan wordt de vloeistof vaak gemengd met frisdrank om het gemakkelijk op te drinken.
 
Om de hoeveelheid te bepalen wordt de vloeistof vaak eerst in een reageerbuis geschonken. Hierin wordt afgelezen hoeveel GHB in het buisje zit en of dit binnen de acceptabele grenzen valt. De stof is extra gevaarlijk voor mensen die lijden aan depressie. Doordat de stof een goed en vrolijk gevoel geeft zijn zij vaak snel geneigd om vaker te gebruiken om de depressie tegen te gaan. Dit werkt uiteraard extra verslavend.
 
Behandeling voor GHB verslaving
Er zijn verschillende organisaties die behandelingen aanbieden voor het afkicken van GHB. Een GHB verslaving behandelen kan zorgen voor een duurzaam en geleidelijk herstel van de cliënt. Elke specialist in dienst is academisch geschoold en heeft hierdoor enorm veel ervaring op het gebied van verslavingszorg. 
 

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK