Logo hetkontakt.nl/leerdam

Amsterdams architectenbureau ontwerpt nieuwe entree van NS-station Geldermalsen

  •   142 keer gelezen

GELDERMALSEN • Hans van Heeswijk Architecten uit Amsterdam is de uitverkoren ontwerper van de nieuwe entree en de reizigerstunnel van NS-station Geldermalsen. 

Er werden vier architectenbureaus gevraagd om een schetsontwerp te maken voor de nieuwe entree en tunnel van het station. De vier ontwerpen werden vorige week maandag gepresenteerd aan de bewoners van Geldermalsen en de vakjury (beoordelingscommissie). Ook bewoners konden hun voorkeur uitspreken, een meerderheid koos voor Hans van Heeswijk Architecten. Ook de vakjury kon zich vinden in het ontwerp van dit bureau. 

Volgens de vakjury is het winnend ontwerp "contrasterend in kleur en materiaal met het monumentaal stationsgebouw maar passend in aandacht voor details, materialen en proporties. Mooi opvallend en zelfverzekerd ontwerp, het houten plafond in de tunnel voorkomt dat het allemaal te koel en zakelijk wordt".

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK