Afbeelding

Nieuw plan voor beoogde basisschool in De Plantage in Geldermalsen

Algemeen 256 keer gelezen

WEST BETUWE • De Plantage in Geldermalsen krijgt een duurzaam en energieneutraal schoolgebouw, als het aan de gemeente en scholenstichting Fluvium ligt tenminste. Het moet een basisschool worden met een laag energiegebruik en gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.

"Een energiezuinige, gezonde en duurzame school levert een bijdrage aan een duurzame wereld en is daarmee een statement aan leerlingen en de omgeving", zo laat de gemeente weten. De hoop is dat er met deze nieuwe insteek wél een partij is te vinden die de school daadwerkelijk wil bouwen, want tot dusver is dat nog niet gelukt. Bij een eerdere aanbesteding had slechts één partij interesse en dit bedrijf haakte later prompt af. Een andere offerte die de gemeente ontving was ver boven het budget. Daarom wordt het ontwerp aangepast, in de hoop dat dit beter valt in de markt. "Het college wil het nieuwe ontwerp voor de zomer klaar hebben, zodat we het daarna in de markt kunnen zetten. Onze ambitie is dat bij de start van het schooljaar 2021-2022 de nieuwe school haar deuren kan openen", aldus wethouder Govert van Bezooijen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ver Munnich (midden) met haar vriend en voorzitter Theo van de Water.
500.000ste passagier voor Buurtbus De Linge: 'Goed en veilig vervoersmiddel' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden