• De Landgoedfair in 2018.
• De Landgoedfair in 2018. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Landgoedfair in Beesd is jarig en trakteert

Algemeen 710 keer gelezen

BEESD • De 25ste editie van de Landgoedfair op de Mariënwaerdt heeft als thema: 'Tijd voor een feestje'. Ter gelegenheid van het jubileum heeft het landgoed de entreeprijs gehalveerd.

In 1995 werd de Landgoedfair opgetuigd om het grote publiek te laten kennismaken met bijzondere, ambachtelijke producten van kleine producenten, het evenement groeide vervolgens uit tot één van de succesvolste én langst bestaande fairs van Nederland.

De hoofddoelstelling van de Landgoedfair is bij te dragen aan het in stand houden van het 1.000 hectare grote landgoed dat al sinds 1129 bestaat. Maar ook de biologische werkwijze is voor de Mariënwaerdt belangrijk, daarom moet de jaarlijkse fair duurzaamheid bevorderen. Zo is de catering biologisch en presenteren standhouders en de Landgoedwinkel allerlei biologische producten.

Tijdens de Landgoedfair kunnen bezoekers uitgebreid winkelen bij de vele stands, maar ook meedoen aan tal van workshops. Zo is De Kruidenbrouwerij uit Asperen op verschillende dagen present om kruidenworkshops te geven, deelnemers leren om met kruiden hapjes maken of zelfs afwasmiddel. Den Eelder is aanwezig om belangstellenden alles te leren over het maken van karnemelk en boter. Ook zijn er verschillende bakworkshops van molen De Vrijheid en zorgboerderij De Witte Schuur.

De fair is dit jaar van woensdag 21 tot en met zondag 25 augustus. Het terrein is alle dagen van 10:00 tot 18:00 uur open en op zaterdag zelfs tot 21:30 uur. Entree is 7,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie is op de website te vinden.


q www.landgoedfair.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden