• Lidia van Ingen gaat ook aan de slag in Vianen.
• Lidia van Ingen gaat ook aan de slag in Vianen. Foto: Marijke Verhoef

Lidia van Ingen, vanaf mei ook centrummanager in Vianen

Algemeen 332 keer gelezen

LEERDAM/VIANEN • Lidia van Ingen volgt vanaf maandag 6 mei Hans van Kooten op als centrummanager van Vianen. In Leerdam vervult ze die functie al ruim een jaar.

Ze is iemand die zelf het liefst op de achtergrond blijft. Een typische stille kracht. Zoals ze zelf zegt: "Het gaat niet om mij, ik ben maar een poppetje." Haar voornaamste doel als centrummanager: ondernemers ontzorgen. "Zij moeten zich met hun zaak kunnen bezighouden, niet met randzaken. Ik ben de helpende hand achter de schermen, als ze die nodig hebben."

Ondernemers kunnen met allerlei problemen bij haar aankloppen. Van omzettechnische strubbelingen tot problemen met de huurbaas. Lidia van Ingen belt rustig namens een ondernemer een verhuurder op om het even over de maandelijkse lasten te hebben. Ze weet ook nog eens het nodige van het runnen van een efficiënte boekhouding. "Ik vind het daarnaast belangrijk dat ondernemers bij mij hun verhaal kwijt kunnen."

En als de nood echt aan de man is, gaat Van Ingen voor de middenstand door het vuur. Dat bewees ze onlangs nog in de hele winkelopeningstijdendiscussie, toen ze samen met de Viaanse centrummanager Hans van Kooten de knuppel in het hoenderhok gooide en ze de politiek vlak voor de verkiezingen uitdaagden om zich uit te spreken. Ze herhaalt nuchter: "Ondernemers moeten ondernemen, als dat nodig is, klim ik wel voor ze op de barricaden."

Als stadsmanager is het natuurlijk ook haar taak om Leerdam en straks Vianen op de kaart te zetten. In de Vrijstad is ze al de nodige keren geweest, met haar voorganger Hans van Kooten bezocht ze onlangs het Viaanse centrum om echt eens kennis te maken met de ondernemers. Ze heeft inmiddels het grootste gedeelte van hen de hand geschud. Iets dat ze heel belangrijk vindt, vertelt ze. Communicatie en samenwerking: dat zijn haar ijkpunten. "We moeten geen dingen dubbel gaan doen, daarom is het belangrijk om te blijven praten. Zichtbaarheid is ook belangrijk, ondernemers moeten me weten te vinden."

Het is dan ook haar ambitie om op wekelijkse basis in Vianen aanwezig te zijn. Ze ziet veel potentie in de Vrijstad. "Het centrum van Utrecht begint vol te lopen, daar kan Vianen van profiteren." Ze verwijst naar Leidsche Rijn, de nieuwste Utrechtse vinexwijk-in-aanbouw, waarvan onlangs het winkelcentrum werd afgerond. Zoals de Volkskrant kopte: "Nieuwbouwwijk Leidsche Rijn heeft eindelijk een hart, nu nog een ziel". Van Ingen zegt: "Als mensen daarheen kunnen om de drukte van de stad te ontvluchten, dan kunnen ze ook naar Vianen." Sterker nog: dan heeft Vianen veel meer te bieden. Karakter en geschiedenis voorop. "De stad gaat zich richten op het promoten van haar erfgoed, ik denk dat dit ook een goede zet is."

Lidia van Ingen is te bereiken via 06-50874748 of lidia@leerdamglasstad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden