Afbeelding
Foto: aangeleverd

Bedrijven West Betuwe profiteren volop van Investeringsfonds

Algemeen 281 keer gelezen

WEST BETUWE • De afgelopen twee jaar zijn in de gemeente West Betuwe vijftien kansrijke economische projecten gesubsidieerd vanuit het Regionaal Investeringsfonds (RIF). Dat rapporteert het college van de Gelderse gemeente in antwoord op vragen van de VVD.

Het gaat om haalbaarheidsstudies en uitvoeringsprojecten van streekmerk Betuwse Krenkelaar, FreshMonitor Service2Fruit, Droomgaard (van Os en Paard), gebiedsfonds Rivierenland, Lingestreek, Boomgaard van de Toekomst Leeuwis, Bloemfonteijn, Gardenista Ophemert, Geofort, Betuwse Fruitshop, Fruitmasters innovatie verpakrobot, SupLinge (paddleboard op de Linge), Wegwijs in de Betuwe en Fruitdata.

Het RIF heeft in totaal 66 projecten gehonoreerd. Het gaat om een bedrag van 1.431.972 euro.

Voor studies en verkenningen of pilots wordt 50 procent gesubsidieerd van de kosten, met een maximum van 10.000 euro. Voor uitvoeringsgerichte projecten is een subsidie van 30 procent van de totale kosten mogelijk, tot een maximum van 100.000 euro.

Een belangrijk criterium is dat de projecten bijdragen aan economische ontwikkeling, innovatie en versterking van de arbeidsmarkt. "Het college ziet dat het fonds groeiende is en bijdraagt aan een zelfbewuste regio", aldus b&w. "De eerste jaren zijn tal van haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd waarvan een aantal doorgaat als uitvoeringsproject."

Het college zou het jammer vinden als het RIF gestopt zal worden. "Immers er is de afgelopen jaren in projecten gezaaid, de komende jaren zal er door de uitvoeringsprojecten worden geoogst."

Het RIF is twee jaar geleden in het leven geroepen om de Agribusiness, Economie en Logistiek en Recreatie en Toerisme een boost te geven.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden