• De demonstratie bij het gemeentehuis van West Betuwe verliep rustig.
• De demonstratie bij het gemeentehuis van West Betuwe verliep rustig. Foto: Dick Aanen

Keereweer: 'Sluiting Rodenburg als stevig signaal'

Algemeen 1.431 keer gelezen

WEST BETUWE • Burgemeester Harry Keereweer van West Betuwe heeft gekozen voor sluiting van Club Rodenburg omdat hij niet langer 'kon en wilde wegkijken' bij alle incidenten die daar plaatsvonden. Dat vertelde hij dinsdagavond tijdens de raadsvergadering.

Hij vond het nodig om een stevig signaal af te geven. "Wat als uw dochter of buurjongen iets zou overkomen? Wat zou u dan zeggen? Dan had ik moeten zeggen: 'ja, ik wist het. Maar ik heb er niet aan gedaan, omdat dit soort dingen nu eenmaal gebeuren.' Dat antwoord kon en wilde ik niet geven. Daarom heb ik besloten om op te treden."

Keereweer vertelde dat hij wel degelijk ook de belangen van de medewerkers en de bezoekers in zijn belangenafweging heeft meegenomen. Hij heeft er echter niet voor gekozen om voorafgaande aan zijn beslissing met de eigenaar van Club Rodenburg in gesprek te gaan, omdat de club zelf al op 20 augustus het zeswekelijks overleg met gemeente en politie had opgezegd. "Men gaf te kennen geen enkele meerwaarde te zien in verder overleg met alle partijen."

'Vreemd'
Petra van Kuilenburg van Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe vond het vreemd dat de burgemeester niet met de eigenaar van de discotheek om tafel was gaan zitten. "Ze waren wel degelijk bereid tot overleg", zo wist zij te melden na bestudering van diverse e-mails en na gesprekken met de gedupeerden. "Waarom heeft u gelijk gegrepen naar het zwaarste middel", vroeg ze aan de burgemeester. Volgens het raadslid had Keereweer ook eerst kunnen dreigen met een dwangsom en eventueel kunnen kiezen voor tijdelijke sluiting. 

Tijdens de raadsvergadering werd buiten het gemeentehuis gedemonstreerd door pakweg 150 sympathisanten van Club Rodenburg. De betoging verliep vreedzaam. De actievoerders was vooraf te verstaan gegeven dat ze niet naar binnen mochten om de raadsvergadering bij te wonen.  

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden