Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Gaan deze zomer vrouwen met de borsten bloot?

  •   443 keer gelezen

In de jaren tachtig en negentig zag je het vaker; vrouwen die in bikini op het strand komen en daarna het bovenstukje schaamteloos uittrekken om daarna lekker topless te zonnen zodat hun hele lichaam egaal bruin kon worden. Waarom zie je dat steeds minder?

Vrouwen met een halve bikini aan
Dat we minder vrouwen topless op het strand zien, is niet zomaar van het ene op het andere moment zo gekomen. Langzaamaan zijn vrouwen zich steeds minder vrij gaan voelen om zonder bikini bovenstukje in het openbaar te treden. Dat komt deels omdat vrouwen steeds kritischer op hun lichaam zijn geworden, maar ook door de alomtegenwoordige mobieltjes met camera. In de jaren 80 en 90 lag vrijwel niemand met een camera langs het water en als er dan een foto genomen werd van vrouw met een halve bikini aan, dan kon je er alsnog niet veel mee.

Free the nipple
Social media heeft ervoor gezorgd dat vrouwen massaal hun complete bikini aanhouden, maar tegelijkertijd zie je ook een tegenbeweging en dan nog wel uit de meest conservatieve hoek; Amerika. Al jaren hebben vrouwen daar de free-the-nipple-day, juist om zich tegen de nieuwe preutsheid te verzetten. Zoiets zouden we in Nederland ook best kunnen gebruiken. Als meer vrouwen topless durven, voelen anderen daar ook automatisch minder schaamte bij.

Nieuwste badmode collecties
De ontwikkelingen op badmode en zwemkleding gebied gaan hoe dan ook onverminderd door en ontwerpers maken graag gebruik van het feit dat er zoveel verschillende eisen worden gesteld aan het comfort, de draagbaarheid en de looks van bikini's, tankini's en badpakken. Als je de nieuwste badmode collecties bekijkt, dan snak je naar zonnige dagen en dat je er zo modieus en vrouwelijk bij kan lopen. Een goed uitgekozen badpak of bikini kan je lichaam juist daar accentueren waar je mooiste features zitten. Het is bijna zonde om dat mooie en goedzittende bovenstukje uit te trekken die in veel gevallen je borsten ook nog eens goed ondersteund. Waarom dan niet een middenweg?

Tankini, de perfecte middenweg
Ben je een type dat tussen een badpak en een bikini twijfelt, dan heb je ook nog de tankini. De looks van een badpak, met de vrijheid van een bikini. Het leuke is dat je met een tankini ook heel fijn kunt mix and matchen. Een andere kleur, maat en merk bikinibroekje bij een tankinitop die er officieel niet bij hoort, maar er prachtig bij combineert.

Onopvallend bloot
Als je over het strand wilt lopen en je een beetje schaamt voor je buikje, dan laat je lekker de tankinitop aan en als je eenmaal lekker op je buik in het zachte zand ligt en een mooie egale bruine rug wilt, dan trek je de top gewoon uit (of wat verder omhoog) en niemand die er wat van merkt dat je daar in je blote borsten ligt. Ben je op zoek naar een tankini die bij jouw lichaam en maat past, kijk dan eens op deze website waar je alle online tankini's met elkaar kunt vergelijken en meteen kunt zien waar je de meest voordelige zwemkleding kunt kopen.

Zo zien echte vrouwen eruit
Vrouwen zouden zich weer moeten vergelijken met normale referentiekaders; die van echte vrouwen. Moeders, tantes, vriendinnen, die vrouw die verderop op het strand ligt. Het is lastig om je in deze tijd niet overweldigd te voelen door al die gefotoshopte en onrealistische bikinifoto's en voelt het (zeker voor jonge meiden) alsof ze ook aan die eisen moeten voldoen. Vrouwen zijn gelukkig allemaal anders en hangborsten, dikke buiken, putjes in dijen en haar op de benen zouden weer normaal gevonden moeten worden, omdat ze dat ook zijn. Onder elke tankini, bikini en badpak schuilt de naakte waarheid.

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK