Afbeelding

Sympathisanten Club Rodenburg gaan demonstreren bij gemeentehuis

Algemeen 545 keer gelezen

BEESD • Club Rodenburg in Beesd roept sympathisanten via Facebook op om op dinsdag 23 april bij het gemeentehuis van West Betuwe te komen demonstreren tegen de sluiting van de discotheek door de burgemeester. De gemeente West Betuwe werd vorige week door de voorzieningenrechter in het gelijk gesteld.

De burgemeester besloot tot sluiting van De Rodenburg naar aanleiding van een aantal incidenten. Zo zou er al geruime tijd sprake zijn van overmatig gebruik van alcohol en drugs, handel in verdovende middelen en geweldsincidenten. "Met deze sluiting willen we een duidelijk signaal geven aan de eigenaren, personeelsleden en bezoekers", aldus de gemeente in een eerder persbericht.

Club Rodenburg ziet dat heel anders. Het zou volgens de jongerengelegenheid gaan om slechts één feestganger die één pil aan een undercover agent heeft gegeven. "De eigenaren kunnen hier niets aan doen maar zijn hier wel de dupe van. Wij vinden dit niet kunnen dat een club die al meer dan 30 jaar bestaat daardoor de deuren moet sluiten. Daarom moeten we in actie komen door met zijn allen naar het gemeentehuis te gaan en te laten zien dat we het niet eens zijn dat Club Rodenburg moet sluiten."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden