Logo hetkontakt.nl/leerdam

West Betuwe wil een 'gezaghebbende verleider' als nieuwe burgemeester

  •   279 keer gelezen

WEST BETUWE • Gemeente West Betuwe zoekt een "gezaghebbende verleider" als nieuwe burgemeester. Dit blijkt uit de opgestelde profielschets, waarover de gemeenteraad zich tijdens een extra raadsvergadering op donderdag 25 april nog mag buigen. 

In zo'n profielschets staat beschreven over welke eigenschappen de nieuwe burgervader of -moeder van West Betuwe moet beschikken, inwoners hebben hier ook over kunnen meedenken middels een online enquête. Mede op basis van dit onderzoek is door de vertrouwenscommissie een profielschets opgesteld. Hieruit blijkt dat de gemeente een burgemeester zoekt met "statuur", oftewel: iemand met de nodige ervaring. Het moet ook een zichtbaar en benaderbaar persoon zijn, "die zich gemakkelijk onder de mensen begeeft, die verschillen respecteert, kernen en bevolkingsgroepen benadert in het besef van hun eigenheid, maar de gemeente positioneert als één geheel".

Ook moet het iemand zijn die goed kan luisteren, met een sterk inlevingsvermogen. Maar geen watje: het moet een stevig bestuurder zijn die leiding en richting geeft. Een "inspirerende innovator" en een "realist met relativeringsvermogen, die lol ziet in de uitdaging die West Betuwe heet".

Of zoals de profielschets samengevat wordt: "een gezaghebbend verleider".

Deze vacatureomschrijving wordt tijdens een speciale extra raadsvergadering vastgesteld door de gemeenteraad en vervolgens overhandigd aan de commissaris van de Koning, die er dan mee aan de slag kan. De bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis van West Betuwe begint om 19:00 uur. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }