Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Last van ongedierte rondom je woning: zo los je dit op!

  •   170 keer gelezen

Het is doorgaans bijzonder lastig om ongedierte bij je woning vandaan te houden. Vaak komt er veel meer ongedierte voor binnen en rondom woningen, dan woningbezitters op voorhand verwachten. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan wespen en vliegen, maar ook aan vlooien, papiervisjes, mieren en bedwantsen. Dergelijke ongediertesoorten zijn vaak veel minder makkelijk te herkennen. In dit artikel vertellen we je meer over het tegengaan van ongedierte rondom je woning. Houd er rekening mee, dat het gebruik van gif niet altijd is toegestaan. Ook niet, wanneer je dit op je eigen terrein gebruikt. Wist je bijvoorbeeld dat muizen- en rattenkorrels verboden zijn? Andere dieren zouden deze korrels als voedsel kunnen interpreteren. 

Probeer de bron van het ongedierte te vinden 
Bij de bestrijding van ongedierte is het allereerst belangrijk om tot de kern van het probleem te komen. Een losse wesp hoeft immers nog niet te duiden op een wespennest in de tuin. Op het moment dat je voortdurend wespen naar dezelfde plek ziet vliegen, is de kans op een wespennest groot. Datzelfde geldt voor een situatie, waarbij mieren voortdurend naar dezelfde plek op het terras of in de tuin wandelen. Door de bron van het probleem aan te pakken, is de kans op een effectieve bestrijding het grootst. Zelf ongedierte bestrijden is vaak echter niet eenvoudig! 

Zelf ongedierte rondom je huis bestrijden 
Wanneer je de kern van het ongedierteprobleem rondom je woning gevonden hebt, kun je naar een oplossing zoeken. Mieren zijn bijvoorbeeld tegen te gaan, door gebruik te maken van kokend water. Het water zal ertoe leiden, dat de mieren in een keer gedood worden. Bij wespen is het bestrijden hiervan veel lastiger. De kans dat de wespen agressief worden is namelijk relatief groot. Beschermende kleding is noodzakelijk om de wespen tegen te kunnen gaan. Houd er daarbij rekening mee, dat het gebruik van bestrijdingssprays tegen wespen of andere vormen van ongedierte gevaarlijk kan zijn. Je kunt de nevel per ongeluk in je gezicht krijgen. 

Professionele hulp inschakelen bij ongedierte 
Op het moment dat je ongedierte rondom je woning opmerkt, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. In iedere stad vind je een specialist op het gebied van ongediertebestrijding. Zo'n partij beschikt over de hulpmiddelen en kleding om het ongedierte op een veilige, verantwoorde en bovenal effectieve wijze te bestrijden. De kans dat je opnieuw te maken krijgt met ongedierte rondom je woning neemt zo sterk af. 

Tip: verklein de kans op ongedierte door kieren in je muren te dichten en bijvoorbeeld geen afval buiten te laten staan. 

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK