Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Dagje weg in Nederland: dit is er allemaal mogelijk

  •   1124 keer gelezen

Voor een dagje weg hoef je als Nederlander niet ver van huis te gaan. Als je van plan bent om een dagje weg te gaan, zijn er veel verschillende dingen die je in Nederland zelf kunt doen. Hieronder lees je een aantal leuke dingen die je in Nederland kunt doen. Ook als je tijdens je vakantie in Nederland verblijft, hoef jij je niet te vervelen.

Een boot huren
Het huren van een boot kan een geweldige ervaring opleveren. Zo is Friesland bijvoorbeeld een zeer geschikte locatie om een boot te huren. Hier kun je heerlijk varen op een kleine motorboot. Het Sneekermeer is een bekende plek onder watersporters. Dit is echter ook een zeer geschikt meer om in te varen. Je kunt het bootje eenvoudig aanmeren in een van de omliggende dorpjes. In deze dorpjes vind je veel terrasjes waar je kunt genieten van het mooie weer. 

Een pretpark bezoeken
In Nederland heb je veel verschillende pretparken die je kunt bezoeken. Zo is een bezoekje aan een pretpark als Walibi bijvoorbeeld een aanrader. Vooral op warme dagen is het leuk om eens een pretpark te bezoeken. De achtbaan is populair onder mensen van alle verschillende leeftijden. Zowel jong als oud kunnen een leuke tijd beleven in een van de pretparken die Nederland te bieden heeft. Voor een uitje met het hele gezin is dit een prachtige optie.

Naar het strand
Ook voor een gezellige dag aan het strand hoef je niet naar het buitenland te gaan. In Nederland hebben we namelijk ook erg mooie stranden. Zo is het strand in Scheveningen bijvoorbeeld erg populair. In de zomer trekken veel Nederlanders massaal naar het strand in Scheveningen. Er zijn echter nog veel meer stranden te vinden waar je bij warm weer heerlijk kunt genieten. Vooral met een warme zomer zoals we afgelopen jaar gehad hebben, is het strand een zeer goede optie.

De dierentuin
In Nederland zijn er verschillende mooie dierentuinen te vinden. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is dit ideaal. De meeste kinderen vinden het namelijk prachtig om allerlei bijzondere diersoorten te zien. Echter, is de dierentuin zeker niet alleen geschikt voor kinderen, ook ouderen kunnen het er erg leuk hebben. Een dagje naar de dierentuin hoeft niet duur te zijn, maar een kaartje is wel voldoende voor een hele dag vermaak.

Musea
In Nederland hebben we veel interessante musea. Een erg goede keuze is bijvoorbeeld Madame Tussauds in Amsterdam. Dit is een museum met veel verschillende wassen beelden. De beelden zijn bijna niet van echt te onderscheiden en zijn gebaseerd op beroemde figuren. Tijdens een dagje Amsterdam is het absoluut aan te raden om dit wassenbeeldenmuseum eens te bezoeken. Overigens heeft de hoofdstad nog veel meer te bieden. Uiteraard is Madame Tussauds niet het enigste interessante museum in Nederland, er zijn nog veel meer musea die een bezoekje waard zijn. Zo heb je in Amsterdam bijvoorbeeld ook nog Tassenmuseum Hendrikje. In Arnhem kun je het Nederlands Openluchtmuseum vinden.

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }