Afbeelding

Veel steun voor Club Rodenburg in Beesd

Algemeen 811 keer gelezen

BEESD • De petitie 'Club Rodenburg moet blijven' die is gelanceerd, nadat bekend werd dat de gemeente de discotheek in Beesd voor een jaar wil sluiten, is inmiddels door ruim elfduizend mensen ondertekend. 

De aanleiding: gemeente West Betuwe wil Club Rodenburg in Beesd voor 1 jaar sluiten. Ook moet de drank- en horecavergunning van de discotheek worden ingetrokken, dat verklaarde gemeente vorige week woensdag in een persbericht. En inmiddels is er dus ook een petitie gelanceerd om het gemeentebestuur op andere gedachten te brengen. Ruim elfduizend mensen hebben de oproep 'Club Rodenburg moet blijven' al ondertekend.

Inmiddels heeft ook Hart van Nederland aandacht besteed aan de kwestie

"We begrijpen dat de sluiting veel impact heeft en emoties oproept", aldus de gemeente in een persbericht. "In en om de club zijn diverse incidenten geweest. Er is al geruime tijd sprake van overmatig gebruik van alcohol en drugs, handel in verdovende middelen en geweldsincidenten. Met deze sluiting willen we een duidelijk signaal geven aan de eigenaren, personeelsleden en bezoekers. Door niets te doen, brengen wij bezoekers en inwoners in gevaar. Dit kunnen en willen wij niet toestaan."

Volgens Club Rodenburg is de discotheek echter slachtoffer van een incident waar het zelf geen invloed op had. Op haar Facebook-pagina uiten de eigenaren ook hun gevoelens richting waarnemend burgemeester Harry Keereweer. "Wij hadden tot voor kort een goede samenwerking met de gemeente West Betuwe (voorheen gemeente Geldermalsen) alsmede de politie. In januari heeft de gemeente een nieuwe burgemeester gekregen. Deze nieuwe burgemeester hebben wij helaas tot op heden nimmer gesproken of gezien. Waar de vorige burgemeester geen reden zag tot sluiting, is deze burgemeester een andere mening toegedaan en heeft besloten dat de club voor de duur van 1 jaar dicht zou moeten."

Volgens Club Rodenburg zou een sluiting voor een jaar "het einde van onze club betekenen". Club Rodenburg is momenteel nog gewoon open, omdat de voorgenomen sluiting van de gemeente bij de voorzieningenrechter in Arnhem is aangevochten. Komende vrijdag 19 april doet de rechter uitspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden