• De heren van WHV eindigden de competitie met winst.

WHV eindigt seizoen als vierde na winst op WIK

Sport 162 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers hebben het seizoen winnend afgesloten. Tegen VC WIK uit Groot-Ammers werd het na een spannend duel uiteindelijk 3-2 voor WHV.

Aardig detail was dat bij de tegenstander afscheid werd genomen van Bernard de Graaf die zijn carrière ooit bij WHV begon. Na zijn publiekswissel in de vijfde set kreeg hij een shirt van WHV aangereikt om daar de laatste punten van de wedstrijd mee te spelen.

Spannend
Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, waren zeker de eerste drie sets erg spannend. Het spel en de kansen golfden op en neer. Bij WIK konden ze terugvallen op Bernard de Graaff die nog altijd makkelijk tot scoren kwam.

WHV zette daar veel variatie tegenover. Spelverdeler Niels Reder verraste met snelle middenballen en vlotte combinaties en maakte het de verdediging van WIK daarmee lastig. In de eerste set trok WHV aan het langste eind en haalde de set met 25-23 binnen.

Scherper
De tweede en derde gingen echter naar WIK met twee keer 24-26. De tegenstander was net wat scherper en resoluter in het benutten van de kansen. Vanaf de vierde set kantelde het beeld. WHV begon beter te verdedigen en bij WIK leek daardoor het energiepeil te dalen.

Langzaam slopen er ook meer fouten in het spel van WIK, waardoor WHV steeds makkelijker scoorde. Met 25-15 werd de stand gelijk getrokken, zodat de vijfde set de beslissing moest brengen.

Prima prestatie
In die laatste set kwam WHV al snel op voorsprong door een paar goede servicereeksen. Toen de Asperense volleyballers de tien punten bereikten, was het tijd voor het afscheid van Bernard.

Aanvallend pakte hij voor WHV nog een puntje mee en zo ging de wedstrijd met 3-2 naar de gasten.

Daarmee sluit de ploeg het seizoen af als vierde, wat gezien de smalle selectie een prima prestatie is.