Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Crowdfundingsactie gestart om natuurspeeltuin te realiseren in Tuil

  •   338 keer gelezen

TUIL • Namens stichting Natuurspeeltuin Tuil is Daniëlle Kon een crowdfundingsactie gestart om de gedroomde buitenspeelplek in wijk Klingelenberg te realiseren. Nodig: 30.000 euro. 

Op het geld na heeft stichting Natuurspeeltuin Tuil de zaken prima op orde. Er is een locatie gevonden waar de speeltuin gerealiseerd moet worden – het trapveldje naast basisschool Klingelenburg, dit terrein is sinds dit jaar ook officieel toegekend aan de stichting. 

Een plan is er ook al: het veldje moet getransformeerd worden tot een speelterrein met veel natuurlijke landschapselementen, een speelkasteel en diverse andere speeltoestellen. Buro Blad werd in de arm genomen om een ontwerp te maken. 

Alleen: er is een gat in de begroting. Het door de gemeente toegezegde geld is niet voldoende om de complete natuurspeeltuin te realiseren. Daarom is Daniëlle Kon voor de stichting een crowdfundingsactie begonnen op de website getfunded.nl. Het streven is om 30.000 euro in te zamelen. 

Doneren kan hier

Op getfunded.nl schrijft Daniëlle Kon:  "We willen met zijn allen dat kinderen lekker buitenspelen, hierdoor worden en blijven kinderen lekker fit en ze ontwikkelen op speelse wijze hun motorische en sociale vaardigheden, helaas is er in Nederland steeds minder veilige ruimte voor buiten spelen. Wij hebben die ruimte én het plan voor een hele mooie natuurspeeltuin, alleen ontbreekt het budget!" 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK