Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Kantoor omtoveren in simpele stappen

  •   56 keer gelezen

Zit je al jaren op kantoor met een benauwend gevoel? Een gevoel dat jouw kantoor een volledige make-over nodig heeft, omdat sommige bureaus in de weg staan of je vindt dat het wel wat gezelliger mag ogen. Wat belangrijk is bij het herinrichten van een kantoor is dat het functioneel moet zijn, maar toch met een ontspannen sfeer. Veel bedrijven huren iemand in die dit proces van A tot Z kan uitvoeren. Alleen kan dit zorgen voor meer kosten dan je wellicht in gedachte had. Een kantoor opnieuw inrichten is niet moeilijk, het is zelfs leuk om je creativiteit te uiten en je eigen ideeën te implementeren. Maar waar moet je beginnen?

Budget
Als eerst is het belangrijk om te weten wat voor bedrag je vrij hebt gemaakt voor deze klus. Noteer alle kosten per categorie of ruimte. Houd ook een bepaald bedrag apart voor kosten die er last minute onverwachts bij komen. Waarschijnlijk zal je de meeste apparatuur behouden, zoals computers en printers, maar wellicht heb je andere producten in gedachte die je nog wilt aanschaffen. Ook deze uitgaven noteer je, zodat je een indicatie hebt wat er onder aan de streep komt.

Planning
Naast het budget, is een duidelijke planning ook erg belangrijk. Wie zal welke taken uitvoeren, wanneer gaat de herinrichting van het kantoor plaatsvinden, wat is de beste periode hier voor en hoelang zal het duren? Deze vragen dien je vooraf te beantwoorden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zorg er voor dat de deadlines ook behaald worden voordat je planning uitloopt. Het is ook handig om vóór de herinrichting een nieuwe plattegrond te maken naar jouw wensen.

Kleurencombinatie op kantoor
Wanneer je de bovenstaande stappen bent gepasseerd, dan is het tijd om te denken aan de kleuren. Ga je voor donkere muren of juist voor wit? Als je beschikt over een kantoor met weinig ruimte, kies dan niet voor donkere kleuren. Dit laat de ruimte nog kleiner ogen en daar kan men het erg benauwd van krijgen. Het is wel mogelijk om een paar muren een wat donkere of felle kleur te geven om een andere look te geven aan een bepaald hoekje of kamer. Wit is de beste kleur die je kan gebruiken. Daarnaast past deze kleur ook het beste bij de meeste bureaus en stoelen.

Sfeerverlichting
Een gezellige sfeer creëren op een kantoor is gelukkig niet moeilijk. Dit kan je doen door middel van sfeerverlichting. Wat veel bedrijven nog hebben is TL verlichting. Het heeft veel voordelen, maar brengt niet veel sfeer in een ruimte. Naast TL verlichting zijn er ook andere opties, zoals een witte led strip. Het fijne aan led verlichting is dat het minder stroom verbruikt, wordt niet warm, is milieu vriendelijk en heeft een extreem lange levensduur. Daarnaast is led verlichting verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals warm wit, helder wit, koud wit en een combinatie hiervan. 

Ontspanning voor werknemers
Gemotiveerde werknemers zijn erg belangrijk voor een bedrijf. Daarom is het verstandig om goed voor ze te zorgen, zowel op het gebied van de dagelijkse werkzaamheden als tijdens de lunchpauze of een vrijdagmiddagborrel. Het zou fijn zijn als je team met veel plezier naar werk komt. Om hier zeker van te zijn kan je navragen wat men mist op het kantoor. Wellicht zullen er nuttige antwoorden uit komen, zoals bijvoorbeeld een tafelvoetbaltafel, een PlayStation of meer groen op het kantoor. Als de uitkomst realistisch is, ook in combinatie met het budget, dan kan je deze punten overwegen om aan te schaffen of te verbeteren. 

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK