Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Cheque voor stichting SpreekSmakelijk.
• Cheque voor stichting SpreekSmakelijk. (Foto: aangeleverd)

Rotary Leerdam steunt SpreekSmakelijk uit Asperen komende 3 jaar

  •   291 keer gelezen

ASPEREN • Rotary Leerdam heeft zich afgelopen week voor een periode van 3 jaar als partner verbonden aan stichting SpreekSmakelijk in Asperen.

Gernant Temminck overhandigde namens Rotary Leerdam donderdag een cheque ter waarde van 1.250 euro aan penningmeester Koen Huijsman van de stichting om Asperen.

"Het mooie aan de samenwerking is dat Rotary Leerdam ons niet alleen financieel ondersteunt, maar vooral ook ondersteuning wil bieden op andere gebieden zoals pr en fondsenwerving", vond Huijsman. "Daarnaast zijn er al ideeën om samen nieuwe activiteiten te ontplooien. We zijn ontzettend blij en ook wel een beetje trots dat wij voor langere tijd kunnen rekenen op de steun van Rotary Leerdam."


Cohesie

Stichting SpreekSmakelijk is ruim 3 jaar geleden opgericht en heeft tot doel om de sociale cohesie in Asperen te versterken en mensen actief bij de samenleving te betrekken. Zij doet dit door met hulp van veel vrijwilligers iedere week op donderdag om 17:30 uur een gezonde maaltijd te verzorgen in het dorpshuis van Asperen. Wekelijks komen er zo'n vijftig bezoekers. Alle inwoners zijn van harte welkom. Aanmelden vooraf is niet nodig en om de drempel voor iedereen zo laag mogelijk te houden, is de maaltijd gratis. Hiermee wil de stichting ook mensen met een krappe beurs tegemoet komen.

Meer informatie over SpreekSmakelijk, de visie van de stichting en hoe het allemaal begon, is te vinden op onderstaande website.

q www.spreeksmakelijk.org

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten