• De wethouders met de overeenkomst.
• De wethouders met de overeenkomst.

Sportieve aftrap van Uniek Sporten Lekstroom

Algemeen 81 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De vijf gemeenten uit de regio Lekstroom (IJsselstein, Houten, Nieuwegein, Lopik en Vijfheerenlanden) hebben de handen ineen geslagen op het gebied van aangepast sporten.

Afgelopen week zetten de wethouders van deze gemeenten en Team Sportservice provincie Utrecht hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst 'Uniek Sporten'. Sportvereniging De Recreanten (de sportvereniging voor iedereen die lekker wil bewegen, maar bij een reguliere vereniging niet uit de voeten kan)  uit Vianen trad deze avond op als gastheer.

Officiële aftrap
Wethouder Tirtsa Kamstra (gemeente Vijfheerenlanden) opende in Sportcentrum Helsdingen de avond middels het verwelkomen van aanwezige wethouders, gemeenteambtenaren en buurtsportcoaches. De wethouders ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst alvorens naar de sportzaal te verkassen. Onder toeziend oog van de sporters van de Recreanten werd hier de samenwerking op een groot bord nogmaals bekrachtigd.

De Recreanten boden de mogelijkheid meteen mee te doen met een sportieve activiteit. Zowel wethouders, ambtenaren als buurtsportcoaches werden op het speelveld vertegenwoordigd. Na afloop ontvingen de sporters en vrijwilligers van De Recreanten, als bedankje voor hun gastvrijheid, uit handen van regio-coördinator Sandra van Wijhe-Faase van Team Sportservice provincie Utrecht een sporttasje met daarin onder meer een Uniek Sporten bidon.

Sporten met een handicap
Voor mensen met een beperking is het vaak nog niet vanzelfsprekend om dicht bij huis een sport of beweegactiviteit te vinden die bij ze past. Het aanbod in de buurt is niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen geschikt vervoer. Om hier verandering in te brengen is er in de regio Lekstroom een regio-coördinator aangepast sporten van Team Sportservice provincie Utrecht aangesteld.

Deze coördinator zal meer samenwerking binnen het regionale netwerk aangepast sporten stimuleren en ervoor zorgen dat kennis wordt gedeeld. Daarnaast wordt er ingezet op het creëren van een optimale dekking van beweeg- en sportactiviteiten voor mensen met een beperking in de regio Lekstroom.

Aanbod aanmelden
Sportaanbieders met aangepast sport- of beweegaanbod kunnen, voor zover zij nog niet op het platform Uniek Sporten vindbaar zijn, hun aanbod aanmelden via www.unieksporten.nl/sportaanbieder/aanmelden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden