• Floor Groeneweg was met vier treffers topscorer van de avond.
• Floor Groeneweg was met vier treffers topscorer van de avond. Foto: Aangeleverd

Waterpoloërs De Linge/PCG stevig aan kop

Sport 210 keer gelezen

LEIDERDORP • Het eerste damesteam van de SG De Linge/PCG won zaterdagavond overtuigend met 3-12 van Aquadraat in Leiderdorp.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd en scoorden al snel drie doelpunten. Deze kwamen op naam van Laura van den Brom, Iris Schepers en Floor Groeneveld. Halverwege de tweede periode werd er wat rustiger aan gedaan, tot groot geluk van de dames van Aquadraat.

Scherp
In de derde periode waren de gasten weer scherp en werd er goed gecounterd en gecombineerd. Hierdoor liep het team snel uit naar 3-7 door doelpunten van Laura van den Brom, Floor Groeneveld (2) en Jasmijn van Wijk.

Goede reddingen
Daarna werd de deur goed dicht gehouden onder leiding van keeper Tosca Kortleve die een aantal goede reddingen in huis had. Zodoende kwam de thuisclub niet meer tot scoren.

In de laatste periode gaven de dames van De Linge/PCG wat extra gas en werden er nog vijf doelpunten gescoord door Sybrina Lauritsen, Merel van der Veen, Marissa Wouda, Iris Schepers en Floor Groeneveld.

Belangrijk
Deze week wacht de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Als de dames deze weten te winnen, zijn ze kampioen en promoveren ze naar de 1e klasse. Tegenstander in Leerdam is de huidige nummer twee d'Elft, dat drie punten achterstaat. Het duel begint om 19:15 uur.

Doelpunten De Linge/PCG: Floor Groeneveld 4, Iris Schepers, Laura van den Brom beiden 2, Sybrina Lauritsen, Merel van der Veen, Marissa Wouda en Jasmijn van Wijk allen 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden