Logo hetkontakt.nl/leerdam

Het Heerenlanden-leerlingen organiseren klimaattocht door binnenstad van Leerdam

  •   291 keer gelezen

LEERDAM • Het Heerenlanden-leerlingen Anne Swaanen, Floor Soons en Jara Coenen organiseren zaterdag 30 maart een klimaattocht in de binnenstad van Leerdam. Dit in het kader van de wereldwijde actie Earth Hour.

"Wij vinden dat ook wij als jongeren uit Leerdam in actie moeten komen voor de gevolgen van de klimaatverandering", schrijven de jongeren in een persbericht. Ze verwijzen naar het veelbesproken Klimaatakkoord, waarover recent bekend is geworden dat de beoogde reductie van 49 procent minder CO²-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990 waarschijnlijk niet gehaald gaat worden.

Maar Anne, Floor en Jara vinden dat de regering "alles op alles" moet zetten om deze doelstelling wél te halen. "Als dat niet lukt kan dat ernstige gevolgen hebben voor onze generatie. Daarom laten ook wij nu onze stem horen. Niet alleen in Den Haag of Amsterdam, maar ook hier in Leerdam. Samen met iedereen, die het klimaatprobleem aan het hart gaat, roepen wij alle jongeren uit Leerdam op om mee doen aan deze demonstratieve tocht in onze stad op zaterdag 30 maart."

De tocht begint om 20:30 uur op het Dr. Reilinghplein en eindigt om 21:30 uur met een korte manifestatie op het plein van de Grote Kerk in de Kerkstraat met optredens van dansgroepen van Nikky's Dance afgewisseld met korte toespraken. Aan iedereen, die aan de tocht meedoet, wordt gevraagd in een groene outfit te komen. Als een oproep voor een goed klimaatbeleid, maar de groene uitdossing is ook een oproep aan het gemeentebestuur om bij het ontwikkelen van beleid op het gebied van duurzaamheid ook in te zetten op behoud en versterking van de natuur en de biodiversiteit in Vijfheerenlanden.

De klimaattocht in Leerdam wordt ondersteund door de duurzaamheidswerkgroep van Kerk aan de Linge en VHL4 GlobalGoals.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK