Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

De waarde van je woning verhogen doe je zo

  •   125 keer gelezen

Wil jij je woning gaan verkopen? Dan is het verstandig om vooraf ook de waarde van de woning te verhogen. Zo weet je zeker dat de woning aantrekkelijk is om te kopen. Bovendien kan je zo ook voor een hogere vraagprijs kiezen. Het is logisch dat veel mensen ervoor kiezen om hun woningwaarde te verhogen, maar hoe doe je dit nou het beste? Hieronder lees jij hoe je de waarde van je woning snel en goed kunt verhogen. Zo kan jij er zeker van zijn dat je een goed bedrag voor de woning ontvangt!

Verf de woning opnieuw
Om te beginnen is een goed idee om het schilderwerk van een woning onder handen te nemen. Geschilderde kozijnen en deuren geven een mooi effect aan een woning, daarnaast werkt dit ook waardeverhogend. De verflaag van kozijnen bijhouden van houten kozijnen is zelfs cruciaal om houtrot tegen te gaan. Kies ook altijd voor een kleur die gebruikelijk is. Misschien vind je een knalgroene muur wel erg mooi, maar voor de woningwaarde zal deze kleur niet zo goed zijn. Dit terwijl grijs of wit juist wel door iedereen gewaardeerd wordt. 

Wil je de woning gaan verven? Kijk dan eens goed of er een verf aanbieding is op het moment. Zo weet je zeker dat je niet meer dan nodig betaalt. Vooral een Flexa aanbieding is zeer aantrekkelijk, want dit is een kwalitatief goede verfsoort. Zo weet je zeker dat de waarde van de woning ook echt verhoogd wordt!

Laat de trap renoveren 
De trap wordt binnen de meeste woningen erg veel gebruikt. Het is dan ook logisch dat de trap na verloop van tijd beschadigd raakt. Dit haalt de woningwaarde ontzettend ver omlaag. Wil je dit probleem verhelpen? Dan is het aan te raden om de trap te laten renoveren. Hiervoor heb je verschillende keuzes. Zo kan je een houten trap bijvoorbeeld laten zandstralen. Dit is een vrij goedkope manier om de trap te herstellen. Een houten trap ziet er na het zandstralen weer uit als nieuw. Een traprenovatie is een relatief goedkope renovatie. Het is dan ook een uitstekende manier om de woningwaarde snel omhoog te krijgen.
Wanneer je een houten trap hebt in je huis dan kun je deze wellicht ook zelf renoveren. Wat je hiervoor nodig hebt is een schuurmachine en opnieuw verf. Het kost wat moeite, maar hiermee bespaar je wel kosten op de renovatie. Daarnaast beïnvloed dit de waarde van jouw woning op een positieve manier.

Laat zonnepanelen installeren
Tot slot is er nog een erg goede manier om de waarde van je woning te verhogen: het installeren van zonnepanelen. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om rekening te houden met het milieu. Dit is dus een goede reden om voor zonnepanelen te kiezen. Daarnaast zullen de energiekosten ook flink omlaag gaan als er goede zonnepanelen geïnstalleerd zijn. 
 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK