Logo hetkontakt.nl/leerdam

Herinrichting Voorstraat Asperen wordt mogelijk teruggedraaid

  •   644 keer gelezen

WEST BETUWE • De herinrichting van de Voorstraat in Asperen gaat waarschijnlijk niet door. Het college van de nieuwe fusiegemeente West Betuwe stelt aan de raad voor om het vorig jaar september door de raad van Lingewaal genomen besluit terug te nemen.

Het gaat om een investering van 675.000 euro. Volgens het college is er structureel een te laag budget beschikbaar voor het op een basisniveau onderhouden van de wegen in West Betuwe. "Een groot aantal wegen ligt er matig tot zeer slecht bij, waarbij verschillende wegen het einde van de levensduur al ruimschoots hebben bereikt en/of niet meer voldoen aan de inrichtingseisen voor het hedendaagse verkeersaanbod."

Het college oordeelt dat er in West Betuwe verschillende straten en wegen zijn die in een aanzienlijk slechtere staat verkeren dan de Voorstraat in Asperen. "Naar onze inwoners is het moeilijk uit te leggen dat één of enkele straten met een betere onderhoudstoestand, voorrang krijg(t)(en) op straten en wegen die volledig 'op' zijn."

Het advies aan de raad is om nu geen voorrang toe te kennen aan de Voorstraat, maar om de behandeling (begin 2020) van het dit jaar op te stellen beheerplan Wegen af te wachten en daar zo mogelijk de Voorstraat en genoemde straten in mee te nemen. Het raadsvoorstel komt dinsdag 26 maart aan de orde tijdens de gemeenteraad.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK