Winst voor De Rank en De Wegwijzer op schoolwaterpolotoernooi van De Albatros

Algemeen 218 keer gelezen

VIANEN • Het derde team van basisschool De Rank ging er dinsdag met de winst vandoor op het schoolwaterpolotoernooi van zwemvereniging De Albatros (categorie groep 5 en 6). Het eerste team van De Wegwijzer won in de categorie van groep 7 en 8.

Zwemvereniging de Albatros organiseerde haar jaarlijkse schoolwaterpolotoernooi in een volgepakt zwembad Helsdingen in Vianen. Deze jaarlijks happening kent intussen een traditie van twaalf edities. Het toernooi is speciaal voor kinderen van groep 5 tot en met 8 de basisscholen in de Vijfheerenlanden.

Dit jaar deden er voor het eerst scholen van buiten Vianen mee. De Noachschool uit Schoonrewoerd en de Wilgenhoek uit Leerdam schreven beide met twee teams in dit jaar.

In de categorie groep 5/6 werd de Rank 3 kampioen van de Vijfheerenlanden. De Wegwijzer 1 won de finalewedstrijd met 3-1 van de Wilgenhoek 1 uit Leerdam en werden daarmee Vijfheerenlanden schoolwaterpolokampioen van groep 7/8.