Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Nieuwe gebiedsmakelaars op pad in West Betuwe

  •   231 keer gelezen

WEST BETUWE • De nieuwe gebiedsmakelaars en gebiedswethouders van gemeente West Betuwe brachten vrijdag en zaterdag een bezoek aan verschillende vrijwilligersactiviteiten die in hun dorpen tijdens NL Doet plaatsvonden. Dat deden zij samen met sociaal werkers van Welzijn West Betuwe.

De gemeente en de welzijnsorganisatie vonden NL Doet een mooi moment om kennis te maken met de inwoners van de dorpen waar zij actief zijn. De gebiedswethouders, gebiedsmakelaars en sociaal werkers bezochten verschillende activiteiten en deelden appels uit aan de vrijwilligers.

Gebiedsmakelaar Bea Kramer en Patric Muilwijk, sociaal werker van Welzijn West Betuwe waren vrijdag aanwezig op zorgcentrum De Wittenberg in Haaften, Geofort in Herwijnen en voetbalvereniging ASH in Hellouw. In gezelschap van gebiedswethouder Rutger van Stappershoef brachten zij zaterdag ook een bezoek aan vrijwilligers en medewerkers van de speeltuin en het tennispark in Haaften en de manege in Vuren.

Ook gebiedswethouder Jacoline Hartman, gebiedsmakelaar Petra Bazuin en sociaal werker Hetty van Oord gingen op pad. Zij maakten onder meer kennis met de vrijwilligers van stichting Kerk Heesselt, de Dikke Toren van Varik, Tennisclub Varik Heesselt en het museum De Oersprong in Waardenburg. Gebiedsmakelaar Barry Ganzeman was aanwezig in het Dorpsontmoetingspunt (Dop) in Deil en gebiedswethouder Ton van Manen bezocht met sociaal werker Milou van den Dool onder meer dorpshuizen in Buurmalsen, Tricht en Rumpt.

De speeltuin in Heukelum kreeg bezoek van gebiedswethouder Ed Goossens, gebiedsmakelaar Ria van Esterik en sociaal werker Patric Muilwijk. Gebiedsmakelaar Marije Kalis en sociaal werker Pieter van de Keur ontmoetten vrijwilligers in onder meer de speeltuinvereniging Ut Peppelhof in Geldermalsen en prikten een vorkje mee tijdens een brunch voor statushouders en minima georganiseerd door stichting Help Elkaar en Rotar Act in De Pluk.

De vijf gebiedsmakelaars van de gemeente zijn het aanspreekpunt vanuit de gemeente voor inwoners in de dorpen van de gemeente West Betuwe. Zij zijn de schakel tussen de inwoners en de gemeente. Iedere gebiedsmakelaar vormt een duo met één van de vijf gebiedswethouders.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK