• WHV boekte een overtuigende zege op Volley Zuid.
• WHV boekte een overtuigende zege op Volley Zuid. Foto: aangeleverd

Volle winst voor WHV tegen Volley Zuid

Sport 130 keer gelezen

ASPEREN • Tegen Volley Zuid, de nummer tien op de ranglijst, boekten de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag een 4-0 overwinning.

In eigen huis maakte WHV het alleen in de eerste set nog spannend door een voorsprong weg te geven. Daarna ging het relatief gemakkelijk tegen de hard werkende Rotterdammers.

Dankzij deze overwinning herovert WHV de derde plek op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan, lijkt dit ook meteen het maximaal haalbare voor de ploeg uit Asperen.

Kansloos
Nadat WHV vorige week met een gehavende equipe nog redelijk kansloos onderuit ging tegen koploper OKK uit Hardinxveld, was de ploeg nu weer compleet.

Zowel routinier Wildrik van de Plassche als de kersverse vader Stefan Arp waren beiden weer van de partij, zodat trainer/coach Hessel Reinsma kon beschikken over zijn volledige selectie.

Opstartproblemen
Na wat kleine opstartproblemen met de passing en de aanval herpakte de ploeg zich prima. Onder impuls van de prima spelende Niels Reder en René Roth pakte WHV het initiatief en leek op weg naar de 1-0.

Echter op 24-20 stagneerde de productie ineens en maakte de ploeg het zich onnodig moeilijk. Na enkele missers in de aanval en de passing oogde het spel opeens nerveus. Gelukkig wist de ploeg op de juiste momenten het hoofd koel te houden.

Combinatie
Met een snelle middencombinatie tussen de oudgedienden Niels Reder en Wildrik van de Plassche werd de set uiteindelijk met 29-27 in Asperens voordeel beslist. Vanaf dat moment verliep de wedstrijd steeds gemakkelijker voor de thuisploeg.

De Rotterdammers die de punten nog hard nodig hebben om uit de gevarenzone te ontsnappen, werkten hard maar hadden te weinig scorende spelers in de ploeg.

Goede servicedruk
WHV zorgde er via een goede servicedruk voor dat de middenaanvallers van Volley Zuid niet altijd konden worden aangespeeld. Hierdoor kon de Asperense verdediging zich prima instellen op het Rotterdamse aanvalsspel.

En hoewel er met name in de tweede set nog wat slordigheden in het spel van WHV zaten, werd er als team hard gewerkt. Waar Volley Zuid in de tweede set met 25-22 nog redelijk in de buurt was gebleven, was het verzet van de bezoekers in de laatste twee sets gebroken.

Hard gewerkt
Joeri van Wijk en Joost de Jong verzorgden de passing steeds beter, waardoor het aanvallend steeds gemakkelijker ging voor de thuisclub. Daarnaast wist WHV via enkele prima servicereeksen van onder meer Stefan Arp steeds weg te lopen.

Het belangrijkste was echter dat er met ontspanning en plezier hard werd gewerkt. Al met al een prima overwinning voor de Asperense ploeg.

Komende vrijdag gaat WHV op bezoek bij Vollido in Hendrik-Ido Ambacht.

Ook deze ploeg heeft de punten nog hard nodig om de promotie- degradatiewedstrijden te ontlopen.