Afbeelding

Regels verdeling leefbaarheidsbudget in West Betuwe nu helder

Algemeen 269 keer gelezen

WEST BETUWE • Het college B&W van West Betuwe heeft de spelregels voor het toekennen van het leefbaarheidsbudget in 2019 vastgesteld. Er is 180.000 euro beschikbaar voor de 26 dorpen in de gemeente. Dit betekent per dorp een bedrag van 6.900 euro.

Het leefbaarheidsbudget is bedoeld voor initiatieven die gericht zijn op het bevorderen van de leefbaarheid of de sociale cohesie in een dorp. Inwoners dragen zelf bij aan het initiatief. Ook geldt dat de activiteit toegankelijk is voor alle inwoners van het dorp. Iedereen die een groep inwoners van de gemeente West Betuwe vertegenwoordigt en verenigingen/stichtingen in de gemeente kunnen een aanvraag indienen. Verantwoordelijk wethouder Rutger van Stappershoef: "Ik ben blij dat we deze regeling voor het jaar 2019 nu snel kunnen invoeren. Dat was ook een wens vanuit de gemeenteraad. Zo kunnen we dit jaar zoveel mogelijk initiatieven stimuleren en realiseren."

Er zijn dit jaar weinig regels, zodat er veel vrijheid bij de inwoners blijft. De gemeente vraagt aan initiatiefnemer(s) ook een eigen bijdrage. Dit kan zijn in de vorm van geld, vrijwilligerswerk of materialen, zodat inwoners zelf actief bijdragen aan het initiatief. Verder moet het initiatief draagvlak hebben onder de inwoners. Aan het einde van 2019 volgt een evaluatie van het leefbaarheidsbudget en de spelregels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 22 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden