• Boeruh Rock vorig jaar.
• Boeruh Rock vorig jaar. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

Boeruh Rock in Herwijnen: nu met karaokeshower en 'fiets frotten'

  •   848 keer gelezen

HERWIJNEN • Het Boeruh Rock Festival in Herwijnen beleeft op vrijdag 12 en zaterdag 13 april alweer haar elfde editie. Het evenement groeide de afgelopen jaren uit tot één van de grootste evenementen in de regio.

Nieuwe activiteit dit jaar: de karaokeshower. Bezoekers van Boeruh Rock kunnen met hun vrienden uit hun bol gaan in een karaoketrailer die is ingericht als doucheruimte. Ook fiets frotten is aan het programma toegevoegd. De uitdaging: probeer in teams van vijf personen zo snel mogelijk een fiets in een container te frotten. Beide activiteiten zijn op zaterdag. Opgeven voor dit laatste onderdeel kan via de website.

Boeruh Rock gaat vrijdagavond 12 april om 19:00 uur van start. Dan begint de eerste NK-wedstrijd truckpulling, de trekkers zijn zaterdag 13 april vanaf 10:00 uur aan de beurt. Er wordt in nagenoeg alle klassen getrokken bij de standaard trekkers, maar ook de sport- en de supersporttrekkers zorgen voor veel spektakel. Op de derde baan is er de auto- en jeeptrek.

Beide dagen gaat het natuurlijk ook flink los in de feesttent. Op vrijdagavond is de House of Rock Band uitgenodigd, daarnaast is er een dj. Op zaterdag staan Partyfriex, Niks aan de Zeis, WC Experience en Mooi Wark op het podium. Sowieso staan de Oktoberfest DJ's zaterdagmiddag al op de planken, net als Henk Dissel. Niks aan de Zeis staat ook voor de vrijdagavond gepland. De gezellig aangeklede après-ski-tent ontbreekt ook niet, deze feestlocatie is 2 jaar geleden aan het aanbod toegevoegd en was meteen een succes. Er treden verschillende dj's op, op zaterdagavond is er een optreden van Ein Prosit. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Op zaterdag is er een draaimolen en springkussen. Ook is er een echte kinderboerderij met maar liefst zeventig dieren.

Oh ja: onmisbaar op Boeruh Rock zijn natuurlijk de WC-pottenrace, klapkarrenrace en alebussenrace. Ook dit jaar kan iedereen zich weer inschrijven voor deze knotsgekke wedstrijden. De regels en hoe aan te melden zijn te vinden op de website.

Vorig jaar maakte Omroep Gelderland een aftermovie van het festival, vanwege de tiende editie. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK