Wijkagenten waarschuwen Leerdammers voor babbeltrucs

  •   433 keer gelezen
Foto: Politie Vijfheerenlanden

LEERDAM • Wijkagenten Marcel, Mustafa en Mark zijn dinsdagmiddag in Leerdam de wijk in gegaan om mensen tips te geven over hoe om te gaan met babbeltrucs. 

In de omgeving Oranjehof en Kruiswerf zijn de wijkagenten in gesprek gegaan met de bewoners en hebben ze hen voorzien van een flyer met praktische tips.

Vorige week zondag is er wederom een babbeltruc gepleegd in de omgeving Kruiswerf, waarbij een oude dame bestolen is.

"Wij merkten dat de twee babbeltrucs en een aantal pogingen tot woninginbraak in de afgelopen twee maanden onderwerp van gesprek waren bij de bewoners", aldus de politie.

Agenten adviseerden oudere bewoners vooral om terughoudend te zijn met het openen van de voordeur als ze niemand verwachten. "Kijk dan bijvoorbeeld eerst even door het raam. Toch de deur openen? Maak dan gebruik van het kettinkje of de deurkierstandhouder, totdat je zeker weet dat het goed volk is. Vertrouw je het niet? Bel dan 112."

De politie blijft scherp surveilleren. "Maar willen we ook u vragen net even iets beter uw lieve aardige oude buurvrouw in de gaten te houden om haar zo ook een stukje bescherming te bieden als de situatie dit vereist", luidt de boodschap aan de Leerdammers. "Hopelijk is het niet nodig, maar belt u bij verdacht gedrag dan alsjeblieft zo snel mogelijk 112, noteert u kentekens en signalementen en geeft u deze aan ons door."

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }