Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Leerdam Race Experience: Glasstad één dag in de ban van snelle auto's

  •   1240 keer gelezen

LEERDAM • Het centrum van Leerdam staat zaterdag 20 april in het teken van de Leerdam Race Experience. Karten op het Reilinghplein, een fullmotion F1-simulator, fraaie bolides en genieten van een hapje en een drankje bij de foodtrucks. De straten van de Glasstad veranderen tijdens de Race Experience voor één dag in een racecircuit.

De activiteit wordt georganiseerd door het Stadshart Leerdam, vertelt René Middag. Vorig jaar combineerden de ondernemers in de binnenstad het fashionevenement met de komst van de foodtrucks naar Leerdam. Omdat het zondag 21 april Pasen is, heeft men de activiteiten deze keer losgekoppeld. Dat zorgt ervoor dat de binnenstad van Leerdam op twee achtereenvolgende weekends bol staat van de activiteiten. Op zondag 14 april kunnen inwoners en bezoekers van Leerdam tijdens Red Carpet Sunday genieten van de presentatie van de nieuwste modetrends door de Leerdamse modewinkels en op zaterdag 20 april barst vanaf 10:00 uur de Race Experience los. "Zo komen zowel vrouwen als mannen aan hun trekken", lacht Middag.

Op het Reilinghplein komt op zaterdag 20 april een kartbaan te staan waar de liefhebbers vanaf zestien jaar met zo'n twaalf tot zestien karts hun rondjes kunnen rijden. Voor zeven minuten rijden, moet 5,00 euro worden betaald. Verderop in het centrum wordt een F1 simulator opgesteld waar een echte race zo natuurgetrouw mogelijk wordt nagebootst.

Uiteraard wordt tijdens de Race Experience de inwendige mens niet vergeten. Verspreid over het centrum komt een aantal foodtrucks te staan waar onder meer broodjes hamburger, bio friet, wafels en poffertjes én allerlei Javaanse en Surinaamse gerechten te koop zijn. "Ook de plaatselijke Molukse gemeenschap is die dag met allerlei lekkernijen vertegenwoordigd."

De foodtrucks worden verbonden door een keur aan fraaie bolides. Een bruin café op wielen bij de kartbaan op het Reilinghplein – in samenwerking met Heineken 0.0 – zorgt voor nog meer leven in de brouwerij. Bovendien is er die dag volop F1-merchandise te koop, met onder meer shirts en petjes van Max Verstappen en merken als Red Bull, Ferrari en Mercedes. "Het belooft echt een geweldig evenement te worden, we kijken er nu al naar uit", zegt René Middag enthousiast.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten