Foto: Peter Verbeek

Clubs spekken kas met actie van Plus Teeuw

  •   534 keer gelezen

LEERDAM • In de passage van winkelcentrum Europaplein verzamelden zich vrijdag tientallen leden van acht sportverenigingen uit Leerdam en directe omgeving. Als afsluiting van een actie, geïnitieerd door Plus-supermarkt Teeuw, kwamen ze hun gespaarde geldprijzen ophalen.

Ondernemers van het Leerdamse Europaplein houden vaker acties, al dan niet gezamenlijk. Volgens supermarkteigenaar Henk Teeuw is de recent gehouden clubactie echter de grootste die ooit op touw is gezet. Wat hem betreft hadden er veel meer lokale sportverenigingen mee mogen doen dan die acht die zich hadden aangemeld.

Hoe werkte de actie: van vrijdag 30 november tot en met zaterdag 9 februari kregen alle klanten bij elke tien euro aan boodschappen een zegel waarmee ze konden sparen voor echte regionale fanartikelen zoals onder andere een mok, poster, placemat, onderzetters, teenslippers, broodtrommel, muismat of sporttas, voorzien van spelersfoto of clublogo. Bovendien vloeide van elke gespaarde zegel een gedeelte van de aankoopwaarde rechtstreeks naar de clubkas van de betreffende vereniging.

"De clubs moesten ook in actie komen om hun verenigingskas optimaal te spekken", vertelde Henk Teeuw vrijdagavond. "Zodoende was er zowel voor onze super als de clubs sprake van een win-winsituatie. Er zijn veel klanten in de winkel geweest die ik niet eerder had gezien. Onze medewerkers hebben regelmatig een stapje extra moeten zetten om alle schappen gevuld te houden!"

Ook de andere ondernemers op het Europaplein profiteerden mee. "Zij hebben ook meer toeloop gehad. Dat hadden ze verwacht, en ze hebben vooraf toegezegd ook een duit in het zakje te doen zodat we alle clubs blij kunnen maken met afgeronde bedragen. Ik hoop dat de nieuwe klanten hier zó fijn hebben gewinkeld dat ze blijven komen."

In willekeurige volgorde reikte Henk Teeuw vrijdag cheques uit aan gymnastiekvereniging WHV (100 euro), volleybalclub WHV, bc Leerdam en sg De Linge (allemaal 200 euro), DSS Leerdam (600 euro), vv Asperen (650 euro), Leerdam Sport '55 (750 euro) en LRC (1.500 euro). Daarnaast kregen de beste spaarders van elke club waardebonnen van 10, 25 en 50 euro. De fanartikelen konden de volgende dag worden opgehaald in de passage, en ook dat zorgde voor veel drukte.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK