• Een intercity passeert Waardenburg.
• Een intercity passeert Waardenburg. Archieffoto: Janneke Boogaard

ProRail heeft nog maanden nodig voor zienswijzen spoor Meteren-Boxtel

Algemeen 226 keer gelezen

REGIO • Bijna zeshonderd mensen hebben een zienswijze ingediend op de plannen voor het hoogfrequent spoor tussen Meteren en Boxtel. ProRail verwacht in de tweede helft van het jaar met alle antwoorden te komen.

Suzanne Boers van ProRail, die samen met ingenieursbureau Arcadis bezig is met de zienswijzen, licht in de nieuwsbrief van 5 maart toe wat de stand van zaken is. "We hebben ongeveer drieduizend punten uit de zienswijzen gehaald. Vervolgens hebben we vergelijkbare punten bij elkaar gezet. Na deze actie hebben we ongeveer 675 punten waar we op moeten reageren. Sommige antwoorden hebben we al. Maar er zijn ook punten waar we aanvullend onderzoek voor moeten doen. Dit onderzoek wordt nu gedaan."

Verbeteringen
Boers: "Als blijkt dat er mogelijkheden zijn voor verbeteringen, dan passen we de plannen aan. Dit vraagt wel om een zorgvuldige afweging, want een verbetering voor de één is niet altijd een verbetering voor de ander. De betrokken bestuurders nemen hierover uiteindelijk een besluit."

Geluid en trillingen
Boers kan zich voorstellen dat mensen zich afvragen waarom het zo lang duurt voordat ze een antwoord krijgen op hun zienswijze. "Dit komt vooral door de tijd die het kost om de extra onderzoeken uit te voeren. Ook de onderzoeken naar aanvullende maatregelen voor geluid en trillingen kosten tijd."

Tweede helft 2019
"Alle antwoorden brengen we in één keer naar buiten, in een zogenaamde nota van antwoord vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samen met het tracébesluit", vertelt Boers tot slot. Die documenten worden in de tweede helft van dit jaar verwacht. Dan krijgt iedereen die een zienswijze heeft ingediend ook antwoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden