Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Sybrand Buma brengt bezoek aan Rivierenland

Algemeen 329 keer gelezen

BOMMELERWAARD/WEST BETUWE • Sybrand Buma, politiek leider van het CDA, bezoekt vrijdagmiddag 8 maart Well, Nieuwaal en Beesd. Gespreksonderwerpen zijn drugscriminaliteit, veilige dijken en verkeersveiligheid. 

Engelina van Steenbrugge uit Gameren, CDA-kandidaat uit Rivierenland voor de verkiezingen voor Provinciale Staten, zal vertellen over de uitdagingen in het gebied. Lijsttrekker Gerhard Bos en Sybrand Buma zullen daarna spreken over de toenemende problemen die er zijn op het gebied van drugsdumpingen, drugslabs en wietkwekerijen. Maar ook over ondermijning: het binnendringen van de criminele sector in lagen van het openbaar bestuur.

Toenemende problemen
Buma: "Veiligheid is een belangrijk thema voor de provinciale verkiezingen. We zien toenemende problemen, van de bedreiging van burgemeesters en agenten tot het dumpen van drugsafval in het buitengebied. Het CDA staat voor een strengere aanpak om de invloed van de georganiseerde criminaliteit op onze samenleving te breken." 

Waterveiligheid
Na een rondleiding bij zuivelboerderij Den Eelder in Well reist het gezelschap naar de betonnen bulldozer van Joris Baudoin in Nieuwaal. Daar zal waterschapskandidaat Gerard van den Anker uit Hedel vertellen over het belang van waterveiligheid in het waterrijke gebied.

Verkeersveiligheid
En aan het einde van de middag zal de verkeersveiligheid op de agenda staan tijdens een bijeenkomst op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Hans Beenakker, voorzitter van de Fruitdelta Rivierenland, zal hierover spreken. Uiteraard is er ook gelegenheid voor aanwezigen om vragen te stellen.

Lijsttrekker Gerhard Bos: "Veiligheid was en is voor ons een topprioriteit. We willen het aantal verkeersslachtoffers terugdringen maar er ook voor zorgen dat mensen zich veilig voelen in hun buurt. Je ziet dat er steeds vaker drugsafval gedumpt wordt in woonwijken, dat is zorgwekkend".

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden, indien zij zich aanmelden bij Engelina van Steenbrugge: engelinavansteenbrugge@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden