• Een voorlopige impressie van het Stadspark.
• Een voorlopige impressie van het Stadspark. Foto: Indira Scholtmeijer

Politiek buigt zich over Stadspark Leerdam

Algemeen 1.254 keer gelezen

LEERDAM • B&W Vijfheerenlanden vragen de 'plaatselijke politiek' akkoord te gaan met het ontwerp van het Stadspark Leerdam en 334.000 euro uit te trekken voor de aanleg hiervan.

Het grootste deel van het geld – 228.000 euro – wordt besteed aan de inrichting. Daarnaast worden er bedragen uitgetrokken voor onder meer bodemsanering, opruimwerkzaamheden en algemene uitvoeringskosten.

In totaal is er voor de aanleg zo'n 374.000 euro nodig, provincie Utrecht draagt daarvan 40.000 euro bij uit het subsidiepotje 'Groen Verbindt'.

Glasroute
De aanleg van het Stadspark – naast de Glasblazerij - is de vierde fase van de Glasroute, waarvoor de raad van Leerdam in 2013 een Masterplan vaststelde.

Doel van de twee kilometer lange route is om een mooie toeristische verbinding tussen het centrum en het Glasmuseum aan de Lingedijk tot stand te brengen en de Leerdamse glasattracties te verbinden. Eerder werden het Dijkpark en het Molenpark gerealiseerd.

Mooi en veilig park
Het is de bedoeling dat met de aanleg van het Stadspark de inwoners een mooi en veilig park in het centrum van Leerdam krijgen, waar ook de kinderen kunnen spelen.

Bovendien moet het park voor een toeristische impuls zorgen, daarnaast gaan plaatselijke ondernemers en instellingen door de realisatie van park én Glasroute investeren in het gebied.

Camperplaatsen
In het voorstel wordt benadrukt dat het voormalige college en de toenmalige raad van Leerdam eind vorig jaar de plannen voor het Stadspark omarmden. Wel vond de raad dat de twee camperplaatsen behouden moeten worden. Die komen nu op het parkeerterrein naast het park.

Bovendien adviseerde de raad om extra aandacht aan handhaving te besteden om de drugsgerelateerde overlast in dit gebied te verminderen. Ook vroeg de raad te kijken naar het parkeerbeleid op parkeerterrein Varsseveld en dat te betrekken bij de plannen voor het park.

Die adviezen hebben B&W meegenomen. "We verwachten overigens dat de komst van het Stadspark door de kwaliteitsimpuls leidt tot minder overlast in het gebied", aldus B&W.

De commissie buigt zich op 5 maart over het voorstel, op 21 maart worden de plannen in de raad behandeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 6 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 8 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden