• Doha Bouznakari van Het Mozaïek kwam als beste uit de bus.
• Doha Bouznakari van Het Mozaïek kwam als beste uit de bus. Foto: Aangeleverd

Doha Bouznakari wint voorronde

Algemeen 572 keer gelezen

GORINCHEM • Doha Bouznakari uit groep 7 van basisschool Het Mozaiek uit Leerdam kwam als winnaar uit de bus van de regionale voorronde van de Nationale Vorleeswedstrijd.

Deze voorronde werd op dinsdag 12 februari gehouden in Bibliotheek Gorinchem. Leerlingen van elf verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die meededen kwamen uit Gorinchem, Leerdam, Arkel, Noordeloos en Schoonrewoerd.

Doha Bouznakari van Het Mozaiek bleek de beste in deze voorronde. Zij gaat door naar de kwartfinale op woensdag 20 maart in Hellevoetsluis. De eerste week van april wordt de provinciale finale in het Theater van Bibliotheek Rotterdam gehouden, op woensdag 22 mei is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen.

Meegenomen
Doha las voor uit het boek Dagboek van een muts, drama voor de camera, geschreven door Rachel Renee Russel. Ze leefde zich helemaal in in het verhaal, waardoor het publiek werd meegenomen. Zelfs haar bewegingen waren op het verhaal afgestemd.

De jury - Esther Batenburg, Hilma Bruinsma en Jose Uittenbogerd - kozen Doha dan ook als winnares.

Speelse manier
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen, leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen leuk en waardevol is.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen 1000 nieuwe woorden per jaar bijleren. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden