Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Steeds meer ondernemers kiezen voor een gietvloer

  •   156 keer gelezen

Elke ondernemer wil natuurlijk dat het bedrijfspand er netjes uitziet. Ook de vloer heeft hier een zeer grote invloed op. Steeds meer ondernemers lijken te kiezen voor een gietvloer, maar wat maakt dit type vloer nou zoveel beter dan andere vloeren? 

Om te beginnen is de gietvloer een populaire keuze dankzij het gemak waarmee de vloeren te plaatsen zijn door een expert. De meeste gietvloeren zijn dan ook een stuk goedkoper dan andere vloeren waaruit je kunt kiezen. Bovendien heb je in een bedrijfspand natuurlijk ook een héél ander soort vloer nodig dan in je woning bijvoorbeeld. Een bedrijfsvloer moet stevig zijn, maar daarnaast ook kosteneffectief. Dit zijn twee eisen waaraan de gietvloer absoluut voldoet, mits je deze door het juiste bedrijf laat aanleggen natuurlijk. Een gietvloer is ook gemakkelijk schoon te houden en gaat bovendien zeer lang mee. 

Verschillende mogelijkheden
Wanneer je voor een gietvloer kiest, wordt je zeker niet beperkt tot een type vloer. Er zijn namelijk diverse soorten gietvloeren waaruit je kunt kiezen. Voor elk type bedrijf is er wel een geschikte vloer te vinden. Er zijn drie soorten die ontzettend veel gebruikt worden, namelijk de cementgebonden vloer, de epoxy gietvloer en de polyurethaan vloer. Welke vloer het meest geschikt is voor een bepaald bedrijf is vooral afhankelijk van de eisen die aan de vloer gesteld worden. 

De epoxy vloer
De epoxy gietvloer is een vloer die vooral bij industriële bedrijven veel gebruikt worden. Standaard heeft dit type vloer een glanzend uiterlijk, maar er kan ook voor een matte afwerking gekozen worden. Waarom dit type vloer zo populair is in bedrijfsruimtes zoals garages en magazijnen? Dankzij de hoge chemische en mechanische belastbaarheid zijn deze vloeren hiervoor ideaal. Epoxy vloeren zijn harder dan beton en de vloeren zijn slijtvast en onderhoudsvriendelijk. 

De polyurethaan vloer
De polyurethaan vloer is een stuk zachter dan de epoxy vloer. De vloer is leverbaar in allerlei verschillende kleuren – net als de epoxy vloer – en bovendien heb je met deze vloeren niet snel last van krassen of slijtage. Deze vloer is vooral geschikt voor kantoren, showrooms en winkelpanden. De vloer is net als de epoxy vloer zeer onderhoudsvriendelijk.

De cementgebonden gietvloer
De cementgebonden vloer is meestal vrij goedkoop. De vloer is echter van mindere kwaliteit dan de andere twee veelgebruikte vloeren. Een cementgebonden vloer is alleen verstandig indien er nog een coating op wordt aangebracht. Wanneer je echt voor kwaliteit wilt gaan, dan is een epoxy vloer of een polyurethaan vloer een verstandiger idee.
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK